Magyar foci sport

„Bízom abban, hogy a magyar foci élni fog a lehetőséggel”

Kisteleki István 10 év után tért vissza a magyar labdarúgásba. Az egykori MLSZ-elnök 2010-ben önként mondott le, és azóta távol maradt a futballtól, most azonban egykori edzői sikerei helyszínén, a Szőnyi úton vállalta el a szakmai igazgatói posztot.

A DIGI Sport híradójának arról is beszélt, hogy a kormányzati támogatás miatt a magyar labdarúgásnak nagy lehetősége van a felzárkózásra, ezt nagy hiba lenne nem kihasználni, és ha ezzel nem élünk, akkor saját magunkat károsítjuk.

Kisteleki István MLSZ-elnökségéhez sok pozitívum köthető, így például a Telki Edzőközpont létrejötte. De a 2010-es lemondása és 10 évi távolmaradása a magyar futballtól felveti, hogy maradt-e benne korábbról bármilyen keserűség.

„Csak jó szívvel gondolok vissza, és azt is ki szeretném emelni, hogy a mostani infrastruktúra-fejlesztés és a labdarúgásba ölt sok-sok áldozat, amit a kormányzat részéről megkapunk, mint labdarúgók, ezt nagyon-nagy hiba lenne nem kihasználni Magyarországon, hiszen most van egy lehetőség valóban arra, hogy felzárkózzunk, és ha ezzel nem élünk, akkor saját magunkat károsítjuk meg. Én bízom abban, hogy a magyar foci élni fog ezzel a lehetőséggel” – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek.

A BVSC-Zugló megkeresése nagy örömmel töltötte el.

Nagyon szép időket töltöttem itt, sikereset is ráadásul. Igaz, hogy már csak én emlékszem rá, mert 30 év eltelt.

Megszerettem a klubot, az elnök úr is erre emlékezhetett valamilyen formában, és akkor így jött létre ez a kapcsolat. Kaptam egy fantasztikusan jó ajánlatot, és az ember valamire már nem tud nemet mondani.”

A BVSC Kisteleki Istvánnal anno feljutott az első osztályba, de most nem készülnek ekkora ugrásra a sárga-kékeknél. Fontos célok ezúttal is vannak, annak ellenére, hogy a labdarúgócsapat nem az első, hanem a harmadik vonalban szerepel jelenleg.

„Gyakorlatilag az egész labdarúgó-szakosztályt fejleszteni szeretné a BVSC, ennek a szakmai felügyeletét, az edzőknek, játékosoknak, magának az egész rendszernek a felépítését – tehát egy olyan feladat ez, amihez az embernek ebben a korban már kedve van. Csináljuk a dolgunkat, intenzíven dolgozunk, nagyon jó segítőim vannak, úgyhogy belátható időn belül talán ennek eredménye lesz.”

Kiemelt fotó: Digi Sport

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!