Magyar foci

„Bízom abban, hogy a magyar foci élni fog a lehetőséggel”

Kisteleki István 10 év után tért vissza a magyar labdarúgásba. Az egykori MLSZ-elnök 2010-ben önként mondott le, és azóta távol maradt a futballtól, most azonban egykori edzői sikerei helyszínén, a Szőnyi úton vállalta el a szakmai igazgatói posztot.

A DIGI Sport híradójának arról is beszélt, hogy a kormányzati támogatás miatt a magyar labdarúgásnak nagy lehetősége van a felzárkózásra, ezt nagy hiba lenne nem kihasználni, és ha ezzel nem élünk, akkor saját magunkat károsítjuk.

Kisteleki István MLSZ-elnökségéhez sok pozitívum köthető, így például a Telki Edzőközpont létrejötte. De a 2010-es lemondása és 10 évi távolmaradása a magyar futballtól felveti, hogy maradt-e benne korábbról bármilyen keserűség.

„Csak jó szívvel gondolok vissza, és azt is ki szeretném emelni, hogy a mostani infrastruktúra-fejlesztés és a labdarúgásba ölt sok-sok áldozat, amit a kormányzat részéről megkapunk, mint labdarúgók, ezt nagyon-nagy hiba lenne nem kihasználni Magyarországon, hiszen most van egy lehetőség valóban arra, hogy felzárkózzunk, és ha ezzel nem élünk, akkor saját magunkat károsítjuk meg. Én bízom abban, hogy a magyar foci élni fog ezzel a lehetőséggel” – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek.

A BVSC-Zugló megkeresése nagy örömmel töltötte el.

Nagyon szép időket töltöttem itt, sikereset is ráadásul. Igaz, hogy már csak én emlékszem rá, mert 30 év eltelt.

Megszerettem a klubot, az elnök úr is erre emlékezhetett valamilyen formában, és akkor így jött létre ez a kapcsolat. Kaptam egy fantasztikusan jó ajánlatot, és az ember valamire már nem tud nemet mondani.”

A BVSC Kisteleki Istvánnal anno feljutott az első osztályba, de most nem készülnek ekkora ugrásra a sárga-kékeknél. Fontos célok ezúttal is vannak, annak ellenére, hogy a labdarúgócsapat nem az első, hanem a harmadik vonalban szerepel jelenleg.

„Gyakorlatilag az egész labdarúgó-szakosztályt fejleszteni szeretné a BVSC, ennek a szakmai felügyeletét, az edzőknek, játékosoknak, magának az egész rendszernek a felépítését – tehát egy olyan feladat ez, amihez az embernek ebben a korban már kedve van. Csináljuk a dolgunkat, intenzíven dolgozunk, nagyon jó segítőim vannak, úgyhogy belátható időn belül talán ennek eredménye lesz.”

Kiemelt fotó: Digi Sport

Olvasói sztorik