Magyar foci sport

Meghalt az olimpiai ezüstérmes Branikovits László, a Fradi örökös bajnoka

70 éves korában meghalt Branikovits László, adta hírül a fradi.hu. Branikovits három bajnoki címet nyert a klubbal, mellette hatszor játszott az A válogatottba, 1972-ben az olimpiai ezüstérmet nyert csapat tagja volt. 1981-ben az FTC örökös bajnokává választották.

Már ifistaként is a Ferencvárosban futballozott, és később itt vált ismert, válogatott futballistává. 1967 és 1976 között 200 mérkőzésen 74 gólt szerzett, 1964-ben, 1968-ban és 1976-ban magyar bajnoki címet ünnepelhetett, és háromszor a Magyar Kupát (MNK) is elnyerte a csapattal. Tagja volt az 1968-ban VVK-döntős, 1973-ban UEFA-kupa-bronzérmes, 1975-ben KEK-ezüstérmes Fradinak. Miután elhagyta a Ferencvárost két idényen keresztül a Csepelt erősítette, majd 1979-ben az Építők SC-ből vonult vissza.

Talán a legbüszkébb arra vagyok, hogy az új Fradi-pályán az első ferencvárosi gólt én rúgtam!

Ez az MTK elleni 1974-es örökrangadón történt. Az első félidő közepén Bálint nagyszerű labdával indított, Csetényit sikerült kicseleznem, majd kb. 14 méterről a hálóba lőttem a labdát. »Tettemet« a Népsportban is sporttörténeti gólnak nevezték…” – mondta korábban a tempofradi.hu-nak.

Kiemelt kép: fradi.hu

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!