Magyar foci

Debütáló támadót vet be Rossi, így kezdünk a szerbek ellen

A magyar labdarúgó-válogatott törökországi győzelemmel kezdte a Nemzetek Ligáját, majd otthon kapott ki az oroszoktól, a harmadik fordulóban pedig Szerbiában lép majd pályára. Szoboszlai Dominikot egyáltalán nem engedte el a klubja, az RB Salzburg a csapatnál lévő koronavírusos esetek miatt a válogatott szünetre, de a vasárnapi mérkőzésen már Sallai Roland sem áll Marco Rossi rendelkezésére, mert őt meg visszarendelte a bundesligás Freiburg.

Az olasz kapitány, aki korábban azt mondta, négy-öt helyen biztosan változtatni fog, végül ezt a kezdőt küldi pályára a 20.45-kor kezdődő mérkőzésen, Könyves Norbert most debütál:

Gulácsi Péter – Botka Endre, Lang Ádám, Szalai Attila – Bese Barnabás, Kalmár Zsolt, Nagy Ádám, Gazdag Dániel, Hangya Szilveszter – Nikolics Nemanja, Könyves Norbert.

Érdekesség, de a kezőből ketten is, Nikolics és Könyves is szerbiai születésű, mint ahogy a kispados Holender Filip is. Rossi az M4-nek korábban elmondta, azok, akik ma pályára lépnek, nem játszanak majd az oroszok elleni, szerdai NL-meccsünkön.

Két boldog csapat találkozik egymással, a magyarok Bulgáriát, a szerbek Norvégiát győzték le az Európa-bajnoki pótselejtező elődöntőjében, így mind a két válogatott egy lépésre van attól, hogy kijusson a jövő nyári tornára.

Sima bulgáriai győzelemmel élnek a magyar Eb-remények
Megdolgoztunk a szerencséért, két megpattanó gól és egy visszavont bolgár tizenegyes is kellett a 3-1-es szófiai győzelemhez.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Vaszil Donev

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik