Magyar foci

Marco Rossi: Szerencsések voltunk, ennek köszönhetően nyertünk

Nagyszerű eredményt ért el a magyar labdarúgó-válogatott, amely 3-1-re legyőzte Bulgáriát idegenben az Európa-bajnoki pótselejtezőn, és már csak egy mérkőzést kell nyernie ahhoz, hogy jövő nyáron ott lehessen a részben hazai rendezésű Eb-n.

Sima bulgáriai győzelemmel élnek a magyar Eb-remények
Megdolgoztunk a szerencséért, két megpattanó gól és egy visszavont bolgár tizenegyes is kellett a 3-1-es szófiai győzelemhez.

Nehéz megfogalmazni, hogy mit érzek most. Egyrészt nagyon boldog vagyok, mert sikerült továbbjutnunk, és természetesen nagyon örülök a győzelemnek.

Másrészt azonban nem örülök annak, hogy milyen stílusban futballoztunk a mérkőzésen” – mondta a mérkőzést követően Marco Rossi.

Megvan a magyarok ellenfele az Eb-szereplésért
Románia nem tudott bravúrt tenni, Izland ellen kell kiharcolni az Európa-bajnoki kvótát.

A szövetségi kapitány hozzátette, tudja, hogy nem lehet mindig jól játszani, de elismerte, hogy a bolgárok jobban játszottak a mérkőzés egyes periódusaiban.

Nyolc csapat, amelynek már csak egy lépés az Európa-bajnokság
Kialakultak az Eb-pótselejtezők döntői.

„Mi viszont szerencsések voltunk, és ennek köszönhetően nyertünk. Ez az első alkalom mióta szövetségi kapitány vagyok, hogy gyenge játékkal jó eredményt értünk el, ez talán annak köszönhető, hogy a fiúk keményen küzdöttek a sikerért. Meg kell értenünk, miért nem ment a játék, és ki kell javítanunk a hibáinkat a következő, Szerbia elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésre. A legfontosabb számunkra természetesen az Izland elleni novemberi Eb-pótselejtező, de szeretnénk jól teljesíteni a Nemzetek Ligájában is.”

Kiemelt fotó: NIKOLAY DOYCHINOV / AFP

Olvasói sztorik