Magyar foci

Zalaegerszegi győzelemmel mozdult el az utolsó helyről a Honvéd

4-2-re nyert a Budapest Honvéd a Zalaegerszeg otthonában az NB I 6. fordulójában.

Jól kezdte a meccset a Honvéd, a 7. percben Kamber nagy bedobása után Lovric csúsztatott, Demjén feleslegesen mozdult ki, így üresen maradt a kapu, és az előző idényben éppen a ZTE-ben játszó Tamás Krisztián kapcsolt a leggyorsabban.

Tamás Krisztián vezető gólja

A Honvéd az első helyzetét gólra váltotta – Tamás Krisztián fejesével vezetnek a kispestiek a ZTE otthonában. (Az egykori zalaegerszegi védő nagyon sportszerűen nem ünnepelte a gólját.)A meccset itt nézhetitek élőben: https://bit.ly/36z6C2e

Közzétette: M4Sport – 2020. október 4., vasárnap

Bár sokat volt a labda a hazai csapatnál, a Honvéd volt a veszélyesebb, és a 20 éves Szendrei révén növelték is előnyüket a kispestiek, a középpályás látványos lövése a jobb alsóban kötött ki.

Szendrei szép gólja

Szendrei nem sokat teketóriázott, 20 méterről leadott gyönyörű lövése a ZTE kapujában kötött ki (2-0).A meccset itt nézhetitek élőben: https://bit.ly/36z6C2e

Közzétette: M4Sport – 2020. október 4., vasárnap

Akár 0-3 is lehetett volna az állás a félidőben, Gazdag ugyanis alaposan meglepte Demjént szabadrúgásból, és a felvételek alapján úgy tűnik, hogy bent volt a labda, de sem Bognár Tamás, sem az alapvonali játékvezető nem így ítélte meg.

Gazdag Dániel meg nem adott gólja a ZTE–Honvéd meccsen

Bő fél óra elteltével úgy tűnt, Gazdag Dániel szabadrúgásból megszerezte a Honvéd harmadik gólját is Zalaegerszegen, a játékvezető szerint azonban nem volt bent. 🇭🇺⚽️Élő közvetítés 👉👉👉 https://bit.ly/36z6C2e

Közzétette: M4Sport – 2020. október 4., vasárnap

A második félidő elején aztán már érvényes gólt szerzett a Honvéd, Mezghrani beadását Balogh Norbert küldte a kapuba.

Balogh gólja

A Honvéd tetszetős támadás végén 3-ra növelte előnyét a ZTE-vel szemben – a gólszerző Balogh egy picit a házigazda szurkolóit is megfricskázta.Élő közvetítés 👉👉👉 https://bit.ly/36z6C2e

Közzétette: M4Sport – 2020. október 4., vasárnap

A háromgólos előny birtokában a Honvéd visszavett, a ZTE pedig becsületből ment előre, és két kihagyott helyzet után Könyves szépített.

Könyves gólja a Honvéd ellen

A válogatottba is meghívott Könyves a 3. bajnoki gólját szerezte, ezzel szépített a ZTE a Honvéd ellen (1-3).

Közzétette: M4Sport – 2020. október 4., vasárnap

Bár volt néhány parázs jelenet a Honvéd kapuja előtt, de a ZTE sokáig nem tudott újabb gólt szerezni, a kispestiek viszont Traoré góljával lezárták a meccset, így már az sem számított, hogy az egykori honvédos, Koszta a hosszabbításban betalált a hazaiak részéről.

NB I, 6. forduló:

ZTE FC – Budapest Honvéd 2-4 (0-2)
Zalaegerszeg
v.: Bognár
ZTE: Demjén – Tanasin (Szalai, 46.), Lesjak, Bobál D., Gergényi (Kovács B., 58.) – Bedi, Sankovic, Favorov (Koszta, 30.) – Könyves, Babati (Dragóner, 58.), Vass P. (Szánthó, 46.)
Honvéd: Tujvel – Mezghrani, Lovric, Batik, Tamás – Kamber, Hidi (Baráth, 82.) – Szendrei (Tóth-Gábor, 87.), Gazdag (Craciun, 87.), Zsótér (Nagy G., 77.) – Balogh N. (Traore, 77.)
gól: Könyves (72.), Koszta (94.), illetve Tamás (7.), Szendrei (29.), Balogh N. (48.), Traore (86.)
sárga lap: Lesjak (79.), Szalai (87.), illetve Lovric (37.), Ugrai (38., pályán kívül)

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik