Magyar foci bajnokok ligája

Kiderült, hogy miért nem játszhatja a Puskás Arénában a BL-meccseit a Fradi

A lehető legnagyobb sztárokat látja majd vendégül a Ferencváros a Bajnokok Ligája csoportkörében, ugyanis Cristiano Ronaldo és a Juventus, Lionel Messi és a Barcelona, valamint a Dinamo Kijev lesz majd az ellenfél. A magyar bajnok abban bízva, hogy az UEFA majd engedélyezi a nézők visszatérését a mérkőzésekre, megkereste a Puskás Arénát, hogy játszhatná-e ott a hazai mérkőzéseit, de azt a választ kapta, hogy technikai okokból ez nem lehetséges, így a Groupama Arénában fogadja majd a riválisokat az FTC.

Nem nagyon értette senki, hogy egy év alatt milyen probléma merülhetett fel, amiért nem lehet az ország legnagyobb stadionjában mérkőzést rendezni. A válaszra a 444 bukkant rá egy korábbi Nemzeti Sport-cikkben, ami még az európai Szuperkupa-meccs előtt készült.

„Majd jön egy teljes gyepcsere. A Puskás Arénánál egyéves életciklussal számoltak a hibridpálya kialakításakor.

A Bayern és a Sevilla összecsapása után a folyosón látott, traktorszerű gépek egyike végigjárja a pályát, és szinte hibátlan precizitással szálanként szedi fel az élőfüvet, mindezt úgy, hogy a talajszerkezet és a letűzött műfű szinte érintetlen marad.

A gyepet ezután újravetik, majd öt hét elteltével a játéktér ismét alkalmas lesz a futballra” – mondta a gyepet gondozó alvállalkozó cég vezetője, és a Nemzeti Sportközpontok is megerősítette ezt a 444-nek.

A Puskás Arénában tehát mindössze öt mérkőzés után le kell cserélni a gyepet, ami belelóg a Ferencváros Bajnokok Ligája-szereplésébe is. Márpedig az UEFA nem engedélyezi, hogy egy csapat különböző helyszíneken rendezze meg a csoportmérkőzéseit.

Jól vizsgázott a Puskás Aréna, visszatérhetnek a nézők a lelátókra
Az UEFA sikeresnek értékelte az Európai Szuperkupát, lehetnek nézők a jövőben.

A legfrissebb hírek szerint egyébként az európai szövetség a befogadóképesség 30 százalékát engedné be a lelátókra. Érdekes adalék, hogy épp egy Puskás Arénában rendezett mérkőzés volt a főpróba.

Kiemelt kép: Mohos Márton / 24.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik