Magyar foci bajnokok ligája

BL: megvan a 32-es mezőny, közülük kap ellenfelet a Fradi

A Debrecen 2009-es menetelése, vagyis 11 év után lesz ismét magyar csapat a Bajnokok Ligája csoportkörében, a Ferencváros a svéd, a skót, a horvát és a norvég bajnokon túljutva jutott el Európa legjobb 32 csapata közé. Szoboszlai Dominik (Salzburg), valamint Gulácsi Péter és Orbán Willi (Leipzig) révén lesz még további magyar érdekeltség a főtáblán, azaz lesz miért követni a csütörtökön 17 órakor zajló sorsolást.

A 25 év után újra a BL-ben szereplő Fradi a negyedik kalapból várja majd az ellenfeleket, ami nem meglepő, mivel a magyar bajnok koefficiense a legalacsonyabb a 32-es mezőnyben.

Akár egy Bayern München, Barcelona, Internazionale, Ferencváros négyes is összejöhet a csoportkörben, de ha az első három kalap papíron leggyengébb csapatával hoznák össze a Fradit, akkor is a Portóról, az Ajaxról és az előző szezonban negyeddöntőig jutó Atalantáról van szó.

Évek óta kér lapot tizenkilencre, de az idén végre kettest húzott a Fradi
Szerhij Rebrovval összejött a lehetetlen, a Fradi ősszel BL-csoportmeccseket játszhat Európában. De vajon mit jelent ez a klub számára anyagilag? Le tud válni az állami lélegeztetőgépről? És mennyire reális eredmény az idei?

Ami biztos, hogy azonos országbeli csapatok nem kerülhetnek egy csoportba. Íme a kalapok:

1. kalap:

Bayern München (német), Sevilla (spanyol), Real Madrid (spanyol), FC Liverpool (angol), Juventus (olasz), Paris Saint-Germain (francia), Zenit (orosz), FC Porto (portugál)

2. kalap:

FC Barcelona (spanyol), Atlético Madrid (spanyol), Manchester City (angol), Manchester United (angol), Sahtar Donyeck (ukrán), Borussia Dortmund (német), Chelsea (angol), AFC Ajax (holland)

3. kalap:

Dinamo Kijev (ukrán), RB Leipzig (német), Internazionale (olasz), Olimpiakosz (görög), SS Lazio (olasz), Atalanta (olasz), Salzburg (osztrák), FK Krasznodar (orosz)

4. kalap:

Club Brugge (belga), Borussia Mönchengladbach (német), Basaksehir (török), Rennes (francia), Lokomotiv Moszkva (orosz), Olympique Marseille (francia), Midtjylland (dán), FERENCVÁROS

Kiemelt kép: Farkas Norbert/24.hu

Olvasói sztorik