Magyar foci sport

Győzött a Loki, Dzsudzsák csereként, gólpasszal tért vissza

Még nem tartott a magyar labdarúgás, hogy egy Debrecen-Pécs NB II-es mérkőzés országos érdeklődésre tartson számot – kivéve, ha Dzsudzsák Balázs ezen tér vissza a hazai bajnokságba.

A 108-szoros válogatott középpályás legutóbb 2007. november 23-án az újpesti Szusza Ferenc Stadionban szerepelt magyar bajnokin, akkor a 65. percben Leandro helyére állt be az 1-1-es döntetlennel végződött összecsapáson.

Dzsudzsák múlt kedden írt alá egykori klubjához, a hétfői bajnokira ki is ment 4000 néző, de Kondás Elemér annak ellenére, hogy a középpályás az MTK-nál edzett az elmúlt hetekben, csak a kispadra ültette le.

A Loki nélküle is jól kezdett, a 9. percben Ferenczi bal oldali beadását Sós 9 méterről fejelte a bal sarokba (1-0).

A Pécs a mezőnyben abszolút egyenrangú ellenfél volt, sőt, ha Hegedűs abszolút ziccerben a kapu felé fordul, és nem érthetetlen módon az ellenkező irányba, akár már a félidő közepén meg lehetett volna az egyenlítés.

Erre azonban a 62. percig várni kellett, amikor Poór lerántotta Adamcseket, a megítélt tizenegyest a sértett a jobb alsó sarokba vágta (1-1).

Gyorsan reagált a DVSC, a 67. percben egy éles középre lőtt labdára Bárány érkezett jól, és az egymásra váró Prekletet és Helesfay kapust megelőzve az ötös sarkáról csúsztatott a hálóba (2-1).

A 70. percben Dzsudzsák is játékra jelentkezett a kispadoknál, három perccel később Bárány helyére be is állt.

Dzsudzsák közel 13 év után játszott újra hazai bajnokit
Legutóbb 2007. november 23-án lépett pályára magyar klubcsapat színeiben.

A 77. percben majdnem gólpasszt adott, de Ferenczi lövését Helesfay bravúrral védte, négy perccel később azonban a szabadrúgását követően Kinyik közeli fejessel növelte az előnyt (3-1).

Az eredmény már nem változott, a Debrecen őrzi első helyét a másodosztályban.

Kiemelt fotó: Ivándi Szabó Balázs / 24.hu

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!