Magyar foci

Győzött a Loki, Dzsudzsák csereként, gólpasszal tért vissza

Még nem tartott a magyar labdarúgás, hogy egy Debrecen-Pécs NB II-es mérkőzés országos érdeklődésre tartson számot – kivéve, ha Dzsudzsák Balázs ezen tér vissza a hazai bajnokságba.

A 108-szoros válogatott középpályás legutóbb 2007. november 23-án az újpesti Szusza Ferenc Stadionban szerepelt magyar bajnokin, akkor a 65. percben Leandro helyére állt be az 1-1-es döntetlennel végződött összecsapáson.

Dzsudzsák múlt kedden írt alá egykori klubjához, a hétfői bajnokira ki is ment 4000 néző, de Kondás Elemér annak ellenére, hogy a középpályás az MTK-nál edzett az elmúlt hetekben, csak a kispadra ültette le.

A Loki nélküle is jól kezdett, a 9. percben Ferenczi bal oldali beadását Sós 9 méterről fejelte a bal sarokba (1-0).

A Pécs a mezőnyben abszolút egyenrangú ellenfél volt, sőt, ha Hegedűs abszolút ziccerben a kapu felé fordul, és nem érthetetlen módon az ellenkező irányba, akár már a félidő közepén meg lehetett volna az egyenlítés.

Erre azonban a 62. percig várni kellett, amikor Poór lerántotta Adamcseket, a megítélt tizenegyest a sértett a jobb alsó sarokba vágta (1-1).

Gyorsan reagált a DVSC, a 67. percben egy éles középre lőtt labdára Bárány érkezett jól, és az egymásra váró Prekletet és Helesfay kapust megelőzve az ötös sarkáról csúsztatott a hálóba (2-1).

A 70. percben Dzsudzsák is játékra jelentkezett a kispadoknál, három perccel később Bárány helyére be is állt.

Dzsudzsák közel 13 év után játszott újra hazai bajnokit
Legutóbb 2007. november 23-án lépett pályára magyar klubcsapat színeiben.

A 77. percben majdnem gólpasszt adott, de Ferenczi lövését Helesfay bravúrral védte, négy perccel később azonban a szabadrúgását követően Kinyik közeli fejessel növelte az előnyt (3-1).

Az eredmény már nem változott, a Debrecen őrzi első helyét a másodosztályban.

Kiemelt fotó: Ivándi Szabó Balázs / 24.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik