Magyar foci bajnokok ligája

Megoszlanak a vélemények arról, jogos volt-e a Fradi büntetője a BL-ben

Érthető módon a norvégok eléggé ki vannak borulva a Bajnokok Ligája playoff-körében lejátszott szerdai Molde-Ferencváros mérkőzés után. A talákozón kétgólos hátrányt dolgozott le a házigazda, majd ezután nem kapott meg egy tizenegyest, ennek dacára 3-2-re vezetett, mikor a hajrában egy hasonló eset után az FTC büntetőhöz jutott.

Őrült meccsen játszott 3-3-at a Fradi a BL-selejtezőben
Két góllal is vezetett, végül 3-3-as döntetlen játszott a norvég Molde otthonában a Ferencváros a Bajnokok Ligája-selejtező plaxoff-körének első

Carlos del Cerro Grande játékvezető azóta kap hideget-meleget a fejére, a Bors pénteki beszámolója szerint a korábbi FIFA-bíró, Per Ivar Staberg úgy véli, hibázott a spanyol játékvezető, amikor befújta a tizenegyest. A napilap megkérdezte Szabó Zsoltot is, aki szintén FIFA-bíró volt aktív pályafutása során, a magyar játékvezető szerint azonban helyesen járt el Grande sporttárs.

A Fradi rendkívül sportszerűen játszott az egész meccsen, az első félidőben mindössze egyszer szabálytalankodott, és egyszer sem reklamált, azaz végig partner volt. Az új szabály értelmében, ha a labda a vállat vagy a rövid ujjú mez alját éri, akkor az nem szabálytalan. Nem véletlenül mutatott egyből a spanyol játékvezető a felkarjára Haratin kezezésénél. Ezen felül az FTC játékosa elcsúszott az eset előtt, tehát szándékosság fel sem merülhet, hiszen ebben az esetben már az elcsúszásból adódó koordinálatlan mozgásról volt szó

– idézte a Bors Szabó Zsoltot.

A korábbi játékvezető szerint egyértelmű volt, hogy a másik esetnél a norvég játékos alkarjára pattant a labda, és ezt a VAR-szobában is így látták. A videobíró pedig csak akkor avatkozik be, ha nyilvánvaló hiba volt. Ezért történhetett, hogy a két hasonló esetből csak az egyik ért büntetőt.

Kiemelt kép: MTI/EPA/NTB/Svein Ove Ekornesvag

Olvasói sztorik