Magyar foci

A két legjobb magyar csapatból erősített a Vasas

A Vasas FC hivatalosan is bejelentette két új játékosát: az NB II-ben folytatja pályafutását a Fehérvár 23-szoros válogatott középpályása, Pátkai Máté és a Ferencváros védője, Otigba Kenneth.

Pátkai Máté eddig több mint 300 alkalommal lépett pályára az NB I-ben: futballozott az MTK, a Győr és legutóbb a Fehérvár FC csapataiban, ráadásul mindhárom klubjával bajnoki címet szerzett. A 23-szoros válogatott játékos a 2019-es Eb-selejtezőn Wales és Horvátország ellen is ő szerezte a győztes gólt.

„Két héttel ezelőtt még nem gondoltam volna, hogy klubváltásra kerül sor a pályafutásomban. Éreztem, hogy új impulzusra van szükségem, váltani szerettem volna, így a Vasas megkeresésekor nem gondolkodtam sokat.

Életem során mindig jól döntöttem, utólag ezt az élet is igazolta. Most olyan klubhoz igazolok, ahol újra vannak komoly célok, az eddigi lépéseimnél is mindig ez motivált

– idézte a játékost a klub honlapja.

Otigba Kenneth Gyulán és Békéscsabán futballozott, de a holland élvonalbeli Heerenveenben vált profi labdarúgóvá. A 28 éves védő egy rövid törökországi kitérőt követően 2017-ben igazolt a Ferencvárosba, ahol Magyar Kupa-győztes , majd 2019-ben és 2020-ban bajnok lett.

A Vasasnak nem a másodosztályban a helye, a múltjához méltó első osztály kivívása pedig kifejezetten motiváló számomra. Várom az előttünk álló időszakot, s hiszem, hogy kellő munkával, alázattal és energiával megvalósíthatjuk a céljainkat

– mondta Otigba.

Kiemelt fotó: vasasfc.hu

Olvasói sztorik