Magyar foci bajnokok ligája

Rebrov: Mondtam a játékosaimnak, hogy történelmet írunk

A Ferencváros hazai pályán 2-1-re legyőzte a horvát Dinamo Zagreb csapatát a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 3. fordulójában, így biztossá vált, hogy valamelyik európai kupasorozat főtábláján lesz érdekelt.

„Nagyon élveztem ezt a mérkőzést, főleg az első félidőt. Gyorsan vezetést szereztünk, de a bekapott egyenlítő gól után ismét elkezdtünk futballozni. Boldog vagyok, hogy ilyen játékosokkal dolgozhatom, mondtam is nekik, hogy történelmet írunk” – nyilatkozta az M4 Sportnak Szerhij Rebrov.

Sikerült a BL-visszavágás, kiverte a Fradi a Dinamo Zagrebet
Ott van a Bajnokok Ligája playoffjában a magyar aranyérmes.

A Fradi ukrán edzője hozzátette, az első félidő első 20 perce sokat kivett az ellenfélből, hiszen futottak az eredmény után.

A három legjobb kiemelt csapat ellen nyertünk, ez nagy érdem, büszkék lehetünk. De egy lépés még hátra van. A fociban bármi megtörténhet.

Sigér Dávid szerint a Fradi rászolgált a győzelemre, hiszen többet birtokolta a labdát és amikor ikszre állt a meccs, irányította is a játékot.

„Valamelyest mintha tartottak volna tőlünk, látták, hogy változáson ment át a csapat, milyen eredményeket értünk el. Meg is érdemeltük, hogy így bánjanak velünk és ne nézzenek le bennünket. Tudtuk, mekkora a tét, most az álmaink kapujában állunk, egy lépés, hogy a BL-csoportkörbe jussunk. El sem hiszem, milyen csapatokkal játszhatnánk ott.

Évezzük ki a pillanatot, de nem szabad elszállnunk.

Fotó: Mohos Márton/24.hu

Dibusz Dénes szerint minden úgy alakult, ahogy előre eltervezték.

„Ültek azok a dolgok, amiket játszani akartunk. Tudtunk a szélről belőtt labdákból veszélyeztetni, ebből szereztünk vezetést is. Az egyenlítés után fölényben játszottunk, és ugyan a második félidő kiegyenlítetté vált, a legfontosabb, hogy a gólt, ami eldöntötte a meccset, mi szereztük.”

BL-selejtező, 3. forduló

Ferencváros – Dinamo Zagreb 2-1 (1-1)
Budapest, Groupama Aréna
v.: Stieler (német)
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G. (Botka, 24.), Blazic, Kovacevic (A. Frimpong, 72.), Civic – Sigér, Haratin – Tokmac, Somália, Uzuni – Boli (Isael, 66.)
Dinamo Zagreb: Livakovic – Stojanovic, Dilaver, Gvardiol, Leovac – Ademi – Kastrati, Gojak (Gavranovic, 72.), Majer (Jakic, 60.), Orsic (Ivanusec, 72.) – Petkovic
gól: Lovrencsics (2.), Uzuni (65.), illetve Uzuni (23., öngól)

Kiemelt fotó: Mohos Márton/24.hu

Olvasói sztorik