Magyar foci

Nem várt események történtek a Fehérvárral a máltai reptéren

A fehérvári labdarúgócsapat szerdán elutazott Máltára, ahol majd csütörtökön játszik az Európa Liga-selejtezőben a Hibernians ellen. A klubhonlap cikke szerint az érkezés után váratlan fennakadás történt.

A küldöttség összes tagján koronavírus-tesztet végeztek egy elkülönített szobában, csak a mintavétel után folytathatta útját csapatunk a hotelbe – mindez közel kétórás kiesést eredményezett a szigorú menetrend szerint összeállított programban.

A reptéri tesztelésről klubunk semmilyen tájékoztatást nem kapott előzőleg, és azért is érthetetlen az eljárás, mert a Vidi összes Máltába utazott tagja rendelkezik érvényes, negatív lelettel, amit az UEFA jóváhagyott. Klubunk természetesen haladéktalanul felvette a kapcsolatot az UEFA-val az ügy kivizsgálása érdekében” – írták.

A fehérváriak szerdán már a mérkőzés helyszínén edzenek, a találkozót csütörtökön 19 órakor rendezik. Az elutazás előtt egy nappal derült ki, hogy az NB I-es keret egy tagja koronavírusos és kétes volt a vezetőedző, Márton Gábor eredménye is, ő azonban csatlakozhat végül a csapathoz.

Frissítünk!

A klub újabb közleményben jelezték, hogy amíg nincs meg a tesztek eredménye, a szállodában rekedt a csapat, így csúszott a betervezett edzés is.

 

Este nyolc magasságában aztán jött a hír, hogy minden teszt negatív lett, így késéssel ugyan, de elhagyhatta a szállást és elkezdhette a felkészülést a csapat a csütörtöki márkőzésre.

Kiemelt kép: Molfehervarfc.hu

Olvasói sztorik