Magyar foci sport

Kiakadtak a DVTK-ultrák a jegyárak, a drága büfé és a rossz sör miatt

Már a diósgyőri futballklub vezetésének lemondását követelik a helyi ultrák, miután a Diósgyőri Szervezett Szurkolói Csoportok egyetlen közleményükre sem kaptak választ. Az amigeleken.hu portál valamennyi közleményt változtatás nélkül közzétette, ezekből szemezgettünk.
  • Az elmúlt 4 évben mutatott teljesítmény (háromszor az utolsó fordulóban maradt bent a csapat az NB I-ben, míg legutóbb a 9. helyen végzett) egyáltalán nem indokolja a jegyáremelést. A szurkolók szerint a klub ezt az új játékosok igazolásával, a gazdasági társaság bevételszerzésével magyarázta. „A harmadik indok pedig egészen szürreális, megmosolyogtató volt: a DVTK a Ferencvároshoz szeretne felnőni. A jegyárakban már ott vagyunk, 31 bajnoki cím azonban még hiányzik!” – olvasható.
  • A büfékben minden termék darabáron, 500 forintért kerül értékesítésre, „mert a meccs napjára a büfébe szerződtetett diák alkalmazottak, nagyrészt egyetemisták, könnyebben tudják így összeadni az általunk megvásárolt termékek árát, tehát nem tévednek!” Emellett a drukkerek elégedetlenek a kiszolgálás tempójával, valamint a sör minőségével is.
  • Egy másik közlemény szerint az ultrák gusztustalanságnak tartják, hogy Diósgyőrben semmibe veszik a szurkolók szavát. Kiemelték, hogy Világi Péter marketing és kommunikációs vezető nem engedélyezte a pirotechnikai bemutatót sem.

    Terveztünk egy kis látványt, ha engedik a lehetőségek, erre Peti azt mondta, hogy olyan pozitív energiák jönnek a klubtól, ne rontsunk el egy esetleges piró miatti büntetéssel.? Peti, ez itt senkit nem érdekel, ez nem Disneyland. Van, ahol 8 millióra büntettek, de senkit sem érdekelt mivel nyert a csapat!

  • A szurkolók azt is nehezményezik, hogy a célkitűzés mindössze annyi a 2020-21-es szezonra, hogy felül kell múlni az elmúlt bajnoki eredményt. Ami valóban muszáj, mert ha nem sikerül, kiesik a csapat. „Nem lehet egy olyan csapatot kialakítani már évek óta, amely elé reálisan ki lehetne tűzni, egy Magyar Kupa-győzelmet, a bajnokságban egy dobogót, nemzetközi szereplést?” Kérdésünk: az állítólag a magyar NB I-ben, a 4. legnagyobb költségvetésű klub miért csak ilyen játékosokat tud szerződtetni?” – olvasható.

Kiemelt fotó: Facebook/Ultras Diósgyőr

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!