Magyar foci

Kemény csoportba kerültek a magyarok az Eb-selejtezőben

A többi között az előző kontinensviadalon negyedik helyezett kazah csapattal került azonos Európa-bajnoki selejtezőcsoportba a magyar futsalválogatott a svájci Nyonban tartott szerdai sorsoláson, mellettük még Fehéroroszországgal és az Izrael-Ciprus párharc győztesével szerepelünk majd azonos négyesben, írja az MTI.

A legkevésbé sem voltunk szerencsések, megkaptuk az előző Európa-bajnokság egyik elődöntősét, valamint a harmadik kalap magasan legerősebb együttesét, a fehérorosz csapatot

– mondta a magyar szövetség (MLSZ) honlapján Turzó József szövetségi kapitány. „A célunk ezzel együtt nem változott, szeretnénk kiharcolni az Európa-bajnoki részvételt, ami az ellenfelek ismeretében roppant nehéz feladat lesz”.

Az Eb-selejtezők rendszere a korábbiakhoz képest megváltozott, mostantól a négyes csoportokban oda-visszavágós rendszerben mérkőznek meg egymással a csapatok. Az első fordulót a tervek szerint decemberben rendezik, az utolsót pedig áprilisban. A nyolc kvartett első helyezettje, valamint a hat legjobb második kivívja az Eb-szereplést, a két legrosszabb csoportmásodik pedig 2021 novemberében rájátszásban dönt az utolsó Európa-bajnoki helyről.

A 2022-es kontinensviadalnak Groningen és Amszterdam ad otthont január 19. és február 6. között. A hollandok rendezőként automatikusan résztvevők.

Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt