Magyar foci

Megsérült a Fradi-védő, kikerült Rossi keretéből

Botka Endre sérülés miatt nem csatlakozik a magyar labdarúgó-válogatott keretéhez, helyére az újonc Bolla Bendegúzt, a Fehérvár FC védőjét hívta be a Marco Rossi szövetségi kapitány.

Pénteken és szombaton három futballista maradt ki kényszerű okokból a keretből: a

  •  sérült Baráth Botond és Tamás Krisztián helyére Holender Filip és Kecskés Ákos került,
  • míg Gazdag Dánielre elővigyázatosságból nem számít a szakmai stáb, mivel a Budapest Honvéd bő keretében két játékosnak pozitív lett a koronavírus-tesztje. Gazdag helyett a Fehérvár FC soraiból Pátkai Máté kapott meghívót.

A magyar szövetség vasárnap közölte, hogy Korhut Mihály helyett Hangya Szilveszter került a keretbe, mivel a Debreceni VSC környezetében koronavírus gyanúja merült fel, és a válogatott szakmai stábja elővigyázatosságból eltekintett a debreceni védő csatlakozásától, este pedig kiderült, hogy Botka nem tud játszani – és Hangyát is le kellett cserélni a Budafok ellen 4-1-re megnyert bajnokin, fájdalmat érzett a combhajlító izmában. Később az MLSZ közölte, hogy ő is kikerült a csapatból, a helyére nem hívtak be senkit.

Koronavírus miatt újabb játékos kikerült Rossi keretéből
A szakmai stáb elővigyázatosságból tekintett el Korhut Mihály játékától.

A Nemzetek Ligája B divíziójának 3. csoportjába sorolt magyar együttes csütörtökön Törökországban kezdi meg a 2020/21-es sorozatot, majd három nappal később Oroszországot fogadja. A csoport negyedik tagja Szerbia.

A keret

kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (MOL Fehérvár FC)

 

védők: Bese Barnabás (Oud-Heverlee Leuven), Bolla Bendegúz (MOL Fehérvár FC), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FC Lugano), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Apollon Limasszol)

 

középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Pátkai Máté (MOL Fehérvár FC), Kalmár Zsolt (FC DAC), Nagy Ádám (Bristol City), Schäfer András (FC DAC), Sigér Dávid (Ferencváros), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg)

 

csatárok: Babati Benjámin (ZTE), Holender Filip (FC Lugano), Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg), Simon Krisztián (Újpest FC), Szalai Ádám (FSV Mainz 05), Szőke Adrián (Heracles Almelo)

Kiemelt kép: MTI/EPA/Reuters/Russel Cheyne

Olvasói sztorik