Magyar foci sport

Nagy lehetőséget szalasztott el a ZTE a Fradi ellen

Nagyon érdekesen alakult a Ferencváros zalaegerszegi fellépése az OTP Bank Liga 3. fordulójában: a hazaiak ahelyett, hogy éltek volna az eséllyel, nemhogy pontot nem szereztek, de kikaptak a meccs háromnegyed részében emberhátrányban futballozó címvédőtől.

Az első félórában egyértelműen a Fradi irányította a mérkőzést, így elég váratlanul került nyerőnek tűnő helyzetbe a ZTE: a 31. percben Botka buktatta Babatit a 16-os vonalánál, a játékvezető tizenegyest ítélt, és a ferencvárosi védőt ki is állította.

Babati vállalkozott a büntetőre, de a középre lőtt labda az elvetődő Dibusz térdéről a mezőnybe vágódott.

Jött is a fordulat, a másik oldalon Civic villant és a 40. percben gyönyörű gólt csavart 17 méterről a zalaegerszegi kapu jobb felső sarkába (0-1).

A félidőben megpróbálta rendezni a sorokat Boér Gábor, a ZTE edzője, de gólt ismét a címvédő szerzett: az 53. percben Uzuni jobb oldali szögletét követően Haratin közelről bólintotta a hálóba a labdát (0-2).

A ZTE támadásai a 82. percben értek góllá, Babatinak akcióból jobban ment (1-2).

Budafok – Fehérvár

A másik délutáni mérkőzésen a Fehérvár a 35. percben szerzett vezetést, amikor a Stopira lövését Póser csak maga elé tudta kiütni, Nego pedig közelről nem hibázott (0-1).

Az 58. percben egy röviden kifejelt labdát Skribek 22 méterről bombázott a jobb sarokba (1-1).

A 66. percben ismét Nego villant, aki jobbról, éles szögből meglepte Pósert, és kihasználva a kapus hibáját megszerezte a vendégek második, győztes találatát (1-2).

A 74. percben Nikolics közeli fejessel növelte a vendégek előnyét (1-3).

A végeredményt a 91. percben Petrjak állította be, aki közelről sarokkal küldte a labdát a hálóba (1-4).

NB I, 3. forduló

ZTE – Ferencváros 1-2 (0-1)
gól: Babati (83.), illetve Civic (41.), Haratin (56.)
piros lap: Lesjak (93.), illetve Botka (31.)

 

Budafok – Fehérvár 1-4 (0-1)
gól: Skribek (58.), illetve Nego (35., 67.), Nikolics (74.), Petrjak (90.)

Kiemelt fotó: Fradi.hu

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!