Magyar foci sport

Családja elárverezi Hidegkuti Nándor hagyatékát

Hidegkuti Nándor unokája az olimpiai bajnok, világbajnoki ezüstérmes nagyapja számos relikviáját gyűjtötte össze és őrizte meg az utókornak. A hagyaték számtalan sporttörténeti dokumentumot, személyes tárgyat és fényképet, kupát, érmet, oklevelet és különböző díjat, valamint relikviát tartalmaz. Ahogy unokája mondja, ezek voltak „Az Öreg kincsei”.

A család most úgy döntött, hogy az Aranycsapat csatárának – aki 1953. november 25-én, az évszázad mérkőzésén (Anglia-Magyarország 3-6) mesterhármast lőtt az addig hazai pályán veretlen angoloknak – 263 tételnyi, több, mint ezer darabos személyes hagyatékát, kitűzőit, emlékérmeit és plakettjeit, zászlókat, mezeket, dedikált kiadványait, fényképeit, de még a halála kapcsán kapott gyásztáviratokat  – benne az Orbán Viktor miniszterelnöktől érkezettet – is elárverezi.

A legolcsóbb, tíz eurós kis zászlócskáktól, az egyaránt 300 eurós

  • 1952-es olimpiai játékok résztvevői emlékérmen,
  • a milánói Betoli cég arany kitűzőjén (az 1952-es olimpiai játékok aranyérmesei kapták ajándékba)
  • az 1993-as FIFA Fair Play-díjon,
  • az 1953. december 8-án megkapott Magyar Népköztársaság Munka Érdemrendjén keresztül,

a legdrágább személyes tárgyig, a 600 eurós kikiáltási áron kínált, 1960-1961-között a Fiorentinánál – amellyel megnyerte az olasz kupát és a KEK-et – kézzel vezetett edzésnaplójáig minden megvehető, elvihető.

A Hidegkuti-hagyatékot a Pannonia Terra Numizmatikai árverezőház 2020. szeptember 12-én, a The Ritz-Carlton-ban, aukció keretében értékesíti.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!