Magyar foci

Még mindig nincs döntés arról, lesz-e néző a Puskás Arénában

A budapesti Szuperkupa-mérkőzésen tesztelheti az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a nézők visszaengedését. A magyar szövetség (MLSZ) szóvivője, Sipos Jenő szerint még nincs végleges döntés, de nagyon szeretnének élni a lehetőséggel.

Jelen állás szerint a zárt kapus rendelkezés van érvényben, és valószínűleg a válogatott mérkőzések esetében így is marad szeptemberben. Azonban az UEFA gondolkodik azon, hogy tesztmérkőzés keretében vizsgálja a nézők visszaengedésének a lehetőségét, és ez a bizonyos tesztmérkőzés lehet a szeptember 24-i, Puskás Arénában zajló Szuperkupa-döntő

– mondta hétfőn Sipos Jenő az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette, hogy a Bayern München-Sevilla párosítás jól hangzik, de a nézők előtti rendezés még csak egy lehetőség, döntés az UEFA ígérete szerint a közeli jövőben várható. Erről az MLSZ tájékoztatja majd a közvéleményt és adott esetben a jegyvásárlási lehetőségekkel kapcsolatban is információkkal szolgál.

Sipos szerint az UEFA nagyon komolyan veszi a járványügyi helyzetet egész Európában és azt szeretné, ha az eredeti menetrend szerint mennének le a mérkőzések, de ezt felülírhatják járványügyi intézkedések.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Olvasói sztorik