Magyar foci sport

Kapitális kapushiba segített a padlóra került Vasason

Hiába vezetett a 81. percben még két góllal a Haladás a Vasas angyalföldi otthonában, a hazaiak – Verpecz kapus hathatós segítségével – egy pontot otthon tartottak, így megőrizték a veretlenségüket.

Nagyon jól kezdett a Haladás, amely a 20. percben vezetést is szerzett: Kiss szögletét követően Mocsi megelőzte a védőjét és a kapu bal oldalába fejelt (0-1).

Nagyszerűen játszott a szombathelyi csapat, akár a meccset eldönthette volna a félidő hajrájában, de Medgyes hiába került kétszer is nagy helyzetbe, újabb gól nem született.

Ugyanakkor mindent elmondott a látottakról, hogy a hazai csapat a szurkolók füttykoncertje közepette mehetett be az öltözőbe.

Az 57. percben növelte előnyét a Haladás, Csilus 17 méteres lövése az egyik védőn megpattant, így becsapta Jova kapust, a labda pedig a jobb alsó sarokba vágódott (0-2).

A 71. percben Bosnjak tökéletes passzát követően Szekér abszolút ziccerben, 5 méterről nem találta el a kaput – igaz, az ellenakcióból Radó is megdöngette a kapufát.

És amikor úgy tűnt, elveszíti a Vasas a veretlenségét, jött egy váratlan feltámadás. A 81. percben Szatmári 16 méteres lövése Verpecz kapus melléről kipattant, Csilus lábában elakadt a labda, a lendületből érkező Silye pedig nem hibázott (1-2).

Megélénkült a Vasas-tábor, de a 85. percben kellett Verpecz kapitális bakija is, a kapus ugyanis egyszerűen beütötte/beejtette Hinora távoli lövését (2-2).

A 87. percben Balajti a három pontot is megszerezhette volna a hazaiaknak, de közeli lövését Verpecz bravúrral védte a jobb felső sarok előtt.

A 2-2-es döntetlen a játék képét látva nem biztos, hogy igazságos, de a hazaiak nagyot küzdöttek a hajrában az egy pontért.

NB II, 5. forduló

Vasas – Haladás 2-2 (0-1)
gól: Silye (81.), Hinora (85.) illetve Mocsi (20.), Csilus (57.)

Kiemelt fotó: Facebook/Vasas FC

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!