Magyar foci

Kapitális kapushiba segített a padlóra került Vasason

Hiába vezetett a 81. percben még két góllal a Haladás a Vasas angyalföldi otthonában, a hazaiak – Verpecz kapus hathatós segítségével – egy pontot otthon tartottak, így megőrizték a veretlenségüket.

Nagyon jól kezdett a Haladás, amely a 20. percben vezetést is szerzett: Kiss szögletét követően Mocsi megelőzte a védőjét és a kapu bal oldalába fejelt (0-1).

Nagyszerűen játszott a szombathelyi csapat, akár a meccset eldönthette volna a félidő hajrájában, de Medgyes hiába került kétszer is nagy helyzetbe, újabb gól nem született.

Ugyanakkor mindent elmondott a látottakról, hogy a hazai csapat a szurkolók füttykoncertje közepette mehetett be az öltözőbe.

Az 57. percben növelte előnyét a Haladás, Csilus 17 méteres lövése az egyik védőn megpattant, így becsapta Jova kapust, a labda pedig a jobb alsó sarokba vágódott (0-2).

A 71. percben Bosnjak tökéletes passzát követően Szekér abszolút ziccerben, 5 méterről nem találta el a kaput – igaz, az ellenakcióból Radó is megdöngette a kapufát.

És amikor úgy tűnt, elveszíti a Vasas a veretlenségét, jött egy váratlan feltámadás. A 81. percben Szatmári 16 méteres lövése Verpecz kapus melléről kipattant, Csilus lábában elakadt a labda, a lendületből érkező Silye pedig nem hibázott (1-2).

Megélénkült a Vasas-tábor, de a 85. percben kellett Verpecz kapitális bakija is, a kapus ugyanis egyszerűen beütötte/beejtette Hinora távoli lövését (2-2).

A 87. percben Balajti a három pontot is megszerezhette volna a hazaiaknak, de közeli lövését Verpecz bravúrral védte a jobb felső sarok előtt.

A 2-2-es döntetlen a játék képét látva nem biztos, hogy igazságos, de a hazaiak nagyot küzdöttek a hajrában az egy pontért.

NB II, 5. forduló

Vasas – Haladás 2-2 (0-1)
gól: Silye (81.), Hinora (85.) illetve Mocsi (20.), Csilus (57.)

Kiemelt fotó: Facebook/Vasas FC

Olvasói sztorik