Magyar foci

Kezdett kínos lenni a Lokinak az NB II-es rajt, amikor jött a győztes gól

Bár a Budaörs bravúros pontszerzése végig a levegőben lógott, Szatmári Csaba góljával 1-0-ra nyert a Debrecen az NB II első fordulójában.

1993 után játszott ismét másodosztályú bajnokit a Debrecen, amely a közelmúlt legsikeresebb magyar csapat volt, a kétezres években pedig hét bajnoki címet is szerzett. A csapatot rendesen megerősítették annak reményében, hogy egyből meglegyen a feljutás az NB I-be, és több mint ötezer néző ment ki a stadionba a Budaörs elleni bajnokira.

„Vicces számok fognak kijönni, ha összehasonlítjuk az NB II-es nézőszámokat az első osztályéval”
A középpálya közepéről rögtön a Loki sportigazgatói székébe vezetett Tőzsér Dániel útja, akivel a Debrecen tulajdonosváltásáról, az NB II-es célokról, illetve Dzsudzsák Balázs esetleges szerződtetéséről is beszélgettünk.

Az ő türelmük a 77. percben fogyott el, akkor még mindig 0-0 volt az állás, ébresztőt fújtak a drukkerek. A Loki rengeteg ziccert hagyott ki, hol nem találták el jól a támadói a labdát, hol Kovács kapus védett bravúrral.

A 83. percben sikerült megszerezni a győztes gólt, egy szöglet után rossz helyre fejelte ki a vendégvédelem a labdát, Szatmári pedig a kapuba bombázott. Egyből volt még egy nagy helyzet, de Kovács megint nagyot védett.

Az időnként remek labdakihozatalokat produkáló Budaörs megnehezítette ellenfele dolgát, de Szatmári Csaba lövése végül elégnek bizonyult a győzelemhez. A második fordulóban, szerdán a DEAC ellen játszik városi rangadót a Loki.

NB II, 2. forduló

Soroksár – DEAC 1-0 (0-0)

DVSC – Budaörs 1-0 (0-0)

Olvasói sztorik