Magyar foci

Külföldi klubokat utasított vissza Korhut, hogy visszatérhessen Debrecenbe

A magyar válogatott védő, Korhut Mihály az izraeli és a görög élvonalban töltött évek után visszatér nevelőklubjához, az NB II-be kiesett Debrecenhez. A játékos szerdán már pályára is lépett, a Nyíregyháza ellen 4-0-ra megnyert felkészülési mérkőzésen játszotta végig a második félidőt.

Válogatott játékost csábított haza az NB II-be a Loki
Újabb komoly erősítés Debrecenben.

Utána az M1-nek nyilatkozott, elmondta, hogy bár tárgyalt a Szalonikivel a hosszabbításról, de abból végül semmi nem lett. Több helyről is volt megkeresése, például Ciprusról, Izraelből és Magyarországról, de közben a DVSC nagy átalakuláson ment keresztül, és korábbi csapattársa, az immár sportigazgatóként dolgozó Tőzsér Dániel megkereste, felvázolta a célokat, a terveket, és közölte, szívesen látnák újra Debrecenben.

Nem esett jól, amikor láttam, hogy a DVSC kiesett, nem gondoltam, hogy erre valaha sor kerül. Debrecenre és a klubra az otthonomként tekintek, a Lokinak és a városnak is sokat köszönhetek, ezért úgy éreztem, ha ebben a szituációban a csapat segítségére lehetek a célok elérésében, akkor jövök

– mondta Korhut, aki szerint a szurkolók és a város is megérdemli, hogy a csapat a régi fényében tündököljön, ezért már az első NB II-es idényben az élvonalba jutás lesz a céljuk.

Kiemelt kép: MTI/Czagány Balázs

Olvasói sztorik