Magyar foci

A következő Enis Bardhinak szánták, de egy percet sem játszott

A magyar bajnokságba sok külföldi futballista érkezik az átigazolási időszakokban és nehéz megítélni, melyikükből lehet majd az NB I erőssége és kiből nem. Kiváló példa erre az Újpest FC, amelybe csak az idei nyáron négy légiós érkezett.

AS Romát és Lille-t is megjárt csatárt igazolt az Újpest
Olaszországban és Franciaországban már jól ismerik, most Magyarországon is leteheti a névjegyét.

A lila-fehérek 2014 nyarán jelentették be, hogy a svéd harmadosztályú KSF Prespa Birlik csapatától szerződtették Enis Bardhit. A 19 éves középpályásról senki nem tudta, hogy kicsoda, az alacsonyan jegyzett bajnokság miatt többen előre leírták,

aztán az Újpest húzóembere lett és másfél millió euróért igazolt a spanyol élvonalba, ahol szintén meghatározó játékosa lett a Levanténak.

Mindenkiből nem lehet azonban Bardhi és ezt tudják már a lilák is, ugyanis a klub bejelentette, hogy távozik Moussa Corso Traoré. A 21 éves guineai középpályás a svéd harmadosztályú Vasalunds IF-től került kölcsönben Budapestre, de egyetlen percet sem töltött a pályán hivatalos meccsen, csak két felkészülési találkozón. A kölcsönszerződése miatt azonban sokat nem bukott vele az Újpest, legfeljebb reményeket újabb másfél millió euróról.

Traoré mellett Antonio Perosevicnek is búcsút intettek a lila-fehérek.

Kiemelt kép: Pedro Salado/Quality Sport Images/Getty Images

Olvasói sztorik