Magyar foci

Király Gábor még nem kapott felkérést a Haladástól

Idén júliusban is megtartotta hagyományos kapustáborát Király Gábor, a Haladásból visszavonult 108-szoros válogatott labdarúgó.

A Nemzeti Sportnak adott interjújában elmondta, hogy a Király Sportegyesület vezetése mellett több munkája is adódik külföldön: az elmúlt egy évben például a Crystal Palace megbízásából több hazai Premier League-meccsen a sky boxban, illetve a VIP-részlegen kísérte az érkező vendégeket és üzletembereket.

Szabadidejében nemigen jár már mérkőzésre, úgy fogalmazott, hogy 26 éven keresztül ez töltötte ki az életét, most igyekszik megbecsülni, hogy szabadabb a hétvégéje.

Ugyanakkor a Haladásnál nem kapott még szerepet.

„A Haladásnak megvan a saját tulajdonosi köre, a vezetők és a szponzorok feladata eldönteni, kire számítanak a különböző pozíciókban.

Eddig semmilyen szakmai felkérés nem érkezett, úgyhogy egyelőre nincs miről beszélni.

Azt mondta, annak idején éppen azért kezdte el építeni a saját sportegyesületét, hogy ha a pályafutása befejezése után a Haladástól esetleg nem érkezik felkérés, akkor is a futballban maradhasson.

„Sosem ajánlottam magam, sosem gondolkoztam azon, hol lenne a helyem, mindig a konkrét felkéréseket igyekeztem a legjobban csinálni. Amikor megkeresés érkezik, mérlegelem, hogy belefér-e az életembe, az átlátható, tiszta rendszerben hajlok az együttműködésre, ám ahogy korábban is említettem,

a Haladás esetében nem az én kezemben van a döntés. A vezetők úgy ítélték meg, hogy nincs szükségük rám.

De így is vannak tervei, a Király SE-vel az a cél, hogy egyszer eljusson az NB III-ig, ahol legalább öt éven keresztül szerepelhet.

Annak nem látom értelmét, hogy egy idényre nagy pénzeket fektessünk a csapatba, aztán kipukkadjunk, mint a lufi.

Kiemelt fotó: Metin Pala / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Olvasói sztorik