Magyar foci

Vállsérülés vetett véget a magyar támadó szezonjának

Súlyos sérülés miatt véget ért Bukta Csaba szezonja az osztrák másodosztályban. Az FC Liefering magyar támadója remekelt vasárnap, a Grazer AK elleni 5-2-re megnyert bajnokin két gólt és egy gólpasszt is kiosztott.

Sajnos azonban a 62. percben szerencsétlenül ért földet egy esésénél és a válla olyan súlyosan megsérült, hogy jó darabig nem focizhat majd.

Megvan a pontos diagnózis, sajnos több szalag is elszakadt a vállamban, úgyhogy meg kell műteni. Ebben az idényben már biztosan nem lépek pályára, de azért bízom benne, hogy az ifjúsági Bajnokok Ligája őszi kezdetéig felépülök

– mondta Bukta a Nemzeti Sportnak a sérüléséről.

A 18 éves magyar futballista a Törökszentmiklós és Debrecen utánpótlása után került Salzburgba, a 2019/2020-as szezonban kapott lehetőséget a fiókcsapatban. Az első felnőtteknél töltött idénye a sérülés ellenére is jól sikerült, húsz mérkőzésen hét gólt szerzett és kilenc gólpasszt adott a Lieferingben. Bukta azonban a lehető legrosszabbkor járt pórul, mert nagy lehetőségtől esett el.

Szoboszlai Dominik: Azt hittem, király vagyok és az edző a hülye, holott nyilván én voltam az
Azon kevés magyar futballista egyike, aki reális eséllyel vetheti meg a lábát valamelyik európai topbajnokság topklubjának kezdő tizenegyében. Nagyinterjú a Red Bull Salzburg 19 éves játékmesterével.

„Alapvetően szélsőnek tartom magam, s mivel rombusz alakzatban játszunk, valahányszor középcsatárként számoltak velem, ezért a játékrendszert és a posztot is meg kellett szoknom. Úgy érzem, mostanra elsajátítottam a Salzburg taktikáját, bele kellett rázódnom a felnőttfutballba, mivel érettebb, rutinosabb labdarúgók ellen, nagyobb intenzitású mérkőzéseken játszom.

Több fiatal is megkapja a lehetőséget a bizonyításra, néhányan az első keret edzőtáborába utazhatnak. Én most erről sajnos lemaradok, de bízom benne, hogy télen vagy a jövő nyáron már én is mehetek.”

Bukta Csaba szerződése egyébként július 31-ig érvényes, így az sem kizárt, hogy a következő szezonban a Lieferingben és a Salzburgban sem szerepel majd.

Kiemelt kép: Franz Kirchmayr/SEPA.Media /Getty Images

Olvasói sztorik