Magyar foci

Elefántcsonparti válogatottat tesztelnek, magyart igazolnak Újpesten

A tavalyi keretből öt meghatározó labdarúgó – Jonathan Herris, Litauszki Róbert, Zsótér Donát, Balázs Benjamin, Novotny Soma – távozott Újpestről, így hétfőn új, ismerős és ismeretlen arcok fogadták az érdeklődőket.

Az egyik újpesti szurkolócsoport arról számolt be közösségi oldalán, hogy a Megyeri úti edzőpályán labdázgatott Tallo Gadji, ismertebb nevén Junior Tallo, a nyolcszoros elefántcsontparti válogatott csatár is a sok próbajátékos között.

A 27 éves labdarúgó az AS Roma és a Lille játékosaként évente, félévente játszott kölcsönben olasz és francia csapatokban, majd egy portugál kitérő (Vitória SC) után a koronavírus-járvány kitöréséig a francia másodosztályú FC Chamblyt erősítette. Pontosabban tagja volt a keretnek, mert mindössze hat meccsen lépett pályára, de gólt nem szerzett.

Tallo legjobb éveit 2014-17 között jegyezte, amikor az Ajaccio, a Bastia, majd a Lille játékosaként 62 francia első osztályú meccsen 11 gólt rúgott és négy gólpasszt is jegyzett, miközben hazája válogatottjával megnyerte az Afrika Nemzetek Kupáját is 2015-ben. Utóbbi esemény döntőjében 0-0-ra végeztek, majd miután a hosszabbítás végén sem változott az eredmény, büntetőkkel 9-8-ra nyertek Ghána ellen. Tallo rúgta csapata második tizegengyesét, de mellé lőtte, ugyanakkor mégiscsak bajnok, és befért olyan játékosok mellé a keretbe, mint Yaya Tuore, Kolo Toure, vagy éppen Gervinho.

Azt, hogy az Újpest edzőjének, Pedrag Rogannak megtetszik-e a majd 190 centi magas, erős felépítésű center, még kérdéses.

Honlapunk úgy tudja, hogy a 2019-2020-as szezonban Zalaegerszegen futballozó, 26-szoros magyar válogatott labdarúgó, a 2016-os Eb-n Ausztriának mesteri gólt lövő Stieber Zoltán érkezése viszont már nem kérdés, megegyezett a lila-fehérek belga tulajdonosával, és már csak az orvosi vizsgálat van hátra a szerződés aláírása előtt.

Olvasói sztorik