Magyar foci

37 éves vezetőedzőt neveztek ki az NB I-ben

Boér Gábor lett a labdarúgó NB I-ben szereplő ZTE vezetőedzője, jelentette be a klub a honlapján. A csapatot az élvonalban tartó Márton Gábor helyét veszi át, aki a Fehérvár irányítását vette át.

A 37 éves Boér az élvonal egyik legfiatalabb vezetőedzője lesz, a Budafokot irányító Csizmadia Csaba 35 éves.

„Egy olyan edzőtől, aki még nem dolgozott NB I-ben nyilvánvalóan őszinte első mondatnak számít az, hogy megtiszteltetés egy ilyen nagy múltú csapat kispadját megkapni az első osztályban” – nyilatkozta a szakember, aki azért kezdett el edzősködni, hogy egy napon ezen a szinten dolgozhasson. Azt mondta, hogy innentől nincs más dolga, mint bizonyítani, hogy kemény munkával egy fiatal magyar edző is lehet sikeres.

Márton Gábor: Elnézést kérek, ha vidizek, nekem ez a klub Vidi marad
Jó hangulatban telt a MOL Fehérvár FC edzőjének bemutatása.

Boér Gabi munkásságát a tavalyi szezonunk óta figyeljük, én többször is beszélgettem vele szakmai kérdésekről.

Meggyőző volt a munkája eddig is, csak az jelentett bökkenőt, hogy szerződése volt a Kazincbarcikával. Szerencsére a vezetői nagyon korrektek voltak és támogatták a fiatal szakembert a céljaiban és elengedték, amiért nagy köszönettel tartozunk nekik” – mondta Sallói István, a ZTE sportigazgatója utalva arra is, hogy a KBSC úgy engedte el az edzőt, hogy júniusban nevezték ki Kazincbarcikán.

Boér játékosként mindössze hat mérkőzésen lépett pályára a magyar élvonalban, pályafutása során többnyire alacsonyabb osztályokban szerepelt. Edzőként az NB II-ben irányította a Békéscsabát és a Győrt is, előbbivel harmadik lett.

Kiemelt kép: ztefc.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik