Magyar foci

Lisztes Krisztián elhagyta a Fradit

Lisztes Krisztián elhagyta a Ferencvárost, a jövőben ő lesz a német edzésmódszereket itthon meghonosító UDSE labdarúgó utánpótlásnevelő-egyesület tehetségfejlesztési igazgatója. A volt válogatott focista elsődleges feladata az lesz, hogy a magyar tehetségeket segítse akár a Bundesligába való eljutásban.

„Theo Schneider barátom és az UDSE vezetése az elmúlt alig egy évben lerakták a szakmai munka alapjait. Az UDSE menedzsmentjéhez való csatlakozás további szakmai fejlődést biztosít számomra, izgalmas feladat lesz a német koncepció szerinti tehetségfejlesztést irányítanom. Remélem, hogy a Bundesligában eltöltött évek során játékosként szerzett tapasztalataimmal is segítségére leszek a klubnak a célok elérésében” – idézi az UDSE közleménye Lisztest.

„Becsvágy, kitartás, küzdőszellem, ez több gyerekben megvan Németországban, mint itt"
Speciális projektet kezdett el a Borussia Dortmund segítségével az óbudai UDSE 2019-ben. A németek közelről monitorozzák a budapesti munkát, szoros együttműködésben képzik a gyerekeket, és meg vannak győződve róla, hogy jól halad az utánpótlás.

Az UDSE a Bundesliga egyik topcsapata, a Borussia Dortmund szakmai támogatásával jött létre 2019-ben, és a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) edzésmódszereit követi. Az UDSE célja, hogy utánpótláscsapatai a 2020 őszi/2021 tavaszi évadban is sikeresen vegyenek részt az MLSZ korosztályos bajnokságaiban, illetve hogy idővel a játékosok akár egy Bundesliga-csapat korosztályos keretében is megállják a helyüket.

A 49-szeres válogatott Lisztes Krisztián a Ferencvárosban nevelkedett, majd Bundesligában szép karriert futott be: a stuttgarti évek után a Werder Bremenhez került, amellyel bajnok lett. Később megfordult a Mönchengladbachnál és a Hansa Rostocknál is, míg Magyarországon a Ferencváros mellett volt a Szeged, a Vasas, a Paks, a REAC és végül a Soroksár játékosa. Az elmúlt öt évben az FTC több korosztályos csapatának edzője és a tehetséggondozás vezetője volt.

Kiemelt kép: Szabó Réka /24.hu

Olvasói sztorik