Magyar foci

Új focicsapatot indít a Fradi

Az NB I-ben bajnok FTC-nél úgy döntöttek, hogy ha már lehetőség nyílt, akkor indít egy tartalékcsapatot a harmadosztályban. Az NB III-ban elsősorban a fiatalok kaphatnak majd lehetőséget, ugyanis a szövetség szabályai szerint a fiókcsapatok maximum négy 1999. december 31-nél korábban született labdarúgót szerepeltethetnek.

Magyarországon nincs U21-es bajnokság, mi azonban szeretnénk, ha azok a játékosok, akik hosszú évek óta itt vannak, nem minden esetben folytatnák máshol a pályafutásukat

magyarázta Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, miért is hozták meg ezt a döntést. A Ferencváros így a három legmagasabb osztályt kihasználja majd a magyar rendszerben, a másodosztályban ugyanis ott van a kis Fradinak beillő Soroksár.

Az NB III-ban a vezetőedző a Szerhij Rebrov munkáját az első csapatnál is segítő Máté Csaba lesz, Leandro pedig játékos-edzőként lesz jelen a fiókcsapat életében.

Kiemelt kép: a Szerhij Rebrov munkáját segítő Máté Csaba (a kép jobb oldalán) lesz majd a vezetőedző az NB III-ban. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik