Magyar foci

Módosult a válogatott Nemzetek Ligája-programja

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) pénteken kihirdette a Nemzetek Ligája módosított programját, amelyben a magyar válogatott négy mérkőzésének dátuma is módosult, írta az MTI.

A szeptemberi dupla fordulóban maradtak az eredeti időpontok, azaz Marco Rossi szövetségi kapitány – másodosztálynak megfelelő B divízióban szereplő – csapata 3-án Törökország vendége lesz, majd három nappal később az orosz csapatot fogadja.

Az októberi két körben a magyarok találkozóira az eredeti időponthoz képest két nappal később kerül sor: Szerbiában 11-én, míg Oroszországban 14-én lép pályára. Novemberben pedig egy nappal csúszott a találkozók dátuma, így Szerbia 15-én, Törökország pedig 18-án lép pályára Magyarországon.

A módosításokra azért volt szükség, mert az Európa-bajnoki pótselejtezőben érintett válogatottaknak, így a magyarnak is októberben és novemberben pótolják az Eb-részvételről döntő márciusról elhalasztott találkozóikat, ezért ezek a csapatok ebben a két hónapban hét vagy nyolc nap alatt három meccset játszanak.

A magyarok a múlt szerdai bejelentés szerint október 8-án lépnek pályára Bulgáriában, a párharc győztese pedig november 12-én fogadja az izlandi-román mérkőzés továbbjutóját immár az Eb-részvételért.

A magyar válogatott menetrendje

Törökország – Magyarország, szeptember 3., 20.45
Magyarország – Oroszország, szeptember 6., 18.00
Szerbia – Magyarország, október 11., 20.45
Oroszország – Magyarország, október 14., 20.45
Magyarország – Szerbia, november 15., 20.45
Magyarország – Törökország, november 18., 20.45

Kiemelt fotó: Paul ELLIS / AFP

Olvasói sztorik