Magyar foci

A végén jött a dráma, szinte biztosan NB I-es marad az Újpest

Az Újpest Kire Ristevski 94. percben szerzett góljával győzte le a ZTE-t az NB I 32. fordulójában, így szinte biztosan bennmarad az élvonalban. A csapat 1912 óta mindig az első osztályban szerepel.

Mivel az Újpest számára még rezgett a léc, nem volt meglepő, hogy a hazaiak próbálkoztak többet az első félidőben, a 32. percben a mezőny egyik legaktívabb tagja, Zsótér Donát közel járt a gólhoz is, de a kapufát találta el. Sikerült a vezetést megszerezni a szünet előtt, egy beadás után Zsótér lövése még elakadt a kapusban, a kipattanót Simon Krisztián azonban már a kapuba lőtte.

A második félidő eleje egyértelműen a Zalaegerszegé volt, a 67. percben pedig Kocsis Gergőnek volt egy ígéretes távoli lövése, Banai Dávidnak kellett nagyot mentenie az alsó sarok elől. Banai, ahogy a Fradi ellen, most is gyűjtötte a bravúrokat, a 71. percben egymás után két nagy védése is volt.

Az újpesti kapus a későbbiekben is őrizte az 1-0-át, egészen a 83. percig, amikor a nem sokkal korábban becserélt Eric McWoods közelről kiegyenlített – a gólját több csapattársával együtt féltérdre ereszkedve, egyik öklét a magasba emelve ünnepelte. Egyszer egy tizenegyesen belüli kezezés miatt reklamáltak a hazaiak, és Kosztát is feldöntötték a büntetőterületen belül, de egyiket sem fújta le Vad II István.

Volt még csavar a mérkőzésben, Ristevski ugyanis a 94. percben megnyerte az Újpestnek a meccset.

40 pontja van a csapatnak, amely a már biztos utolsó Kaposvár ellen játszik az utolsó fordulóban, ha a Debrecen nem nyerne a dobogóért hajtó Mezőkövesd otthonában a 32. fordulóban, akkor biztosan bennmaradnak a lila-fehérek.

NB I, 32. forduló

Újpest – Zalaegerszeg 2-1 (1-0)

Gólszerzők: Simon K. (37.), Ristevski (90+4.) illetve McWoods (83.)

Kiemelt kép: M4 Sport

Olvasói sztorik