Magyar foci

Újpest-verés után jöhetett a Fradi-játékosok ünnepe

Tavaly hasonló helyzetben találkozott egymással a Ferencváros és az Újpest labdarúgócsapata: a bajnoki címet bebiztosító zöld-fehérek az aranyérem biztos tudatában az Újpest ellen léptek pályára.

Ahogy a tavaly, úgy idén sem fordul elő az, hogy külföldi mintát átvéve a nagy rivális újpestiek díszsorfalat álljanak a Groupama Arénában.

Újra korlátozás nélkül mehetnek szurkolók az NB I-es meccsekre
A Fradi-drukkereknek ez jó hír az Újpest elleni rangadó előtt.

Az viszont már legalább sikerrel ér fel, hogy a vészhelyzet megszűntével – március óta először – ismét mehettek szurkolók, ezt ki is használták az ünnepelni vágyó ferencvárosi drukkerek.

A meccs egyik hőse az újpesti kapus, Banai Dávid volt. Fotó: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

A két rivális 1905. február 19-e óta íródó közös bajnoki történetének 229. meccsére készült: szombatig 105 ferencvárosi és 61 újpesti siker mellett 62 döntetlen született. A fölény ferencvárosi pályaválasztásnál még egyértelműbb volt: 70 győzelem mellett csupán 18 vereség és 28 döntetlen volt a mérleg.

A derbit Marco Rossi szövetségi kapitány (jobbra) is megtekintette. Fotó: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

„Igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni az Újpestből” – nyilatkozta Szerhij Rebrov, a Fradi edzője, célozva arra, hogy Predrag Rogannal még veretlen az Újpest, a Honvéd és a Debrecen legyőzését követően ikszelt a Fehérvárral és a Mezőkövesddel.

Boli maradt az Újpest legnagyobb mumusa
A bajnokcsapat harmadszorra is 1-0-ra nyert, ismét Franck Boli szerezte a gólt.

Nos, a mérkőzés egyértelmű Fradi-fölényt hozott, ugyan gól csupán egy született az elefántcsontparti Franck Boli révén, de Banai Dávidnak nagyon sok bravúrt be kellett mutatnia az újpesti kapuban.

Tisztában volt azzal, mennyire sokat jelent ez a mérkőzés a szurkolóinknak, örülök, hogy megajándékoztuk őket egy győzelemmel

– nyilatkozta az M4 Sport kamerája előtt Szerhij Rebrov, aki nem ünnepelt a pályán a csapattal és a szurkolókkal.

„Ez a játékosok ünnepe, rettentő büszke vagyok rájuk” – mondta az ukrán szakember.

Fotó: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Az Újpestet irányító Predrag Rogan elismerte, a Fradi ezen az estén jobban futballozott.

„A játékosaik nagy önbizalommal játszottak és erőteljesen támadtak. Nem lesz könnyű dolgunk, két nap pihenő vár ránk, és készülünk a Zalaegerszeg elleni mérkőzésre” – mondta.

Jöhettek a szelfik is. Fotó: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Kiemelt fotó: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Olvasói sztorik