Magyar foci

A zuhanyzóban ért villámcsapás három magyar focistát

Az ország nagy részén károkat okozott a vihar vasárnap, de a Győrság és a Vámosszabadi játékosai aznap gond nélkül lejátszották az egymás elleni meccsük első félidejét.

A második félidő elején már dörgött az ég, emiatt a csapatok tartottak egy rövid szünetet, majd visszamentek a pályára, ám végül az a döntés született, hogy nem folytatják a meccset.

Háromnegyed négykor mindenki az öltözőben volt, négyen elkezdtünk tusolni, ekkor csapott be a villám. Azt sem tudtuk hirtelen, mi történt, áramütéshez hasonlót éreztem, zsibbadt a bokám, a többiek is, akik a víz alatt álltak, arra panaszkodtak, mintha megrázta volna őket az áram

nyilatkozta a Kisalföldnek Balogh Zoltán, a Győrság játékosedzője.

Az eset után kihívták a mentőket, akik Balogh mellett egy másik győrságit, Bejczi Tamást, valamint a Vámosszabadi csapatából Horváth Tibort kórházba szállították. Mivel a villámcsapás akár életveszélyes ritmuszavart is okozhat, így a játékosok többek között EKG-vizsgálaton és vérvételen is átestek, majd még aznap este hazaengedték őket.

„Szerencsére az ijedség nagyobb volt, mint a baj. Nekem is a lábam zsibbadt el, a tusoló alatt voltam, amikor becsapott a villám” – mondta Horváth Tibor. A Kisalföld azt írja, a villám a sportteleptől száz méterre lévő villanyoszlopba csapott bele, ami a környéken több házban is problémát okozott.

Kiemelt kép: Himanshu Sharma / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Olvasói sztorik