Magyar foci

A halál árnyékából jött vissza a magyar válogatott futballista

Ugyan a közelmúltban lejárt Koltai Tamás szerződése a Gyirmóttal, a 33 éves, 12-szeres válogatott labdarúgó egészen más okból hagyta abba a futballt. Ahogy a Kisalföldnek fogalmazott, veleszületett szívbetegsége miatt a halál árnyékából tért vissza.

Pár éve egyszer már úgy tűnt, be kell fejeznie, olyan vírusfertőzést kapott, amelynek a tünetei a leukémia jeleihez hasonlítottak. Akkor szerencsére nagyobb volt az ijedtség. Most azonban sokkal komolyabb probléma jött közbe.

„Május közepén derült ki a szívbetegségem, ami teljesen átrendezett mindent az életemben. A feleségem, Melinda szüleinél voltunk Ajkán, ahonnan jöttünk volna vissza Győrbe. Vezetés közben úgy öt másodpercig nagyon erős fájdalmat éreztem a mellkasomban. Minden elsötétült előttem, talán el is veszítettem az eszméletem. Aztán hirtelen gyengült a szorítás és így meg tudtam állni. Kiszálltam, de éreztem, hogy nagyon felment a vérnyomásom, szédültem, ezért visszaültem a kocsiba. Pár perc múlva a bal kezem és az arcom bal oldala is elzsibbadt, de szerencsére hamar megérkeztek a mentők, akik szakszerűen elláttak, s azonnal a közeli balatonfüredi szívkórházba szállítottak” – mesélte a Kisalföldnek.

A halál árnyékából jöttem vissza, két napot az intenzíven, négyet pedig az osztályon töltöttem, folyamatosan rajtam voltak a mérőműszerek. Kiderült, olyan problémája van a szívemnek, ami miatt nem engedélyezhetik az élsportot.

Három héttel azt követően, hogy gyógyszerekkel beállították az ideális értékeket, a csapata edzését figyelve ismét furcsa szívdobogást érzett. A csapatorvos tanácsára befeküdt kivizsgálásra a győri kórházba, de úgy tűnik, nem ismétlődött meg a probléma.

Koltait váratlanul érte a pályafutásának vége, de vannak tervei. Szeretné befejezni a gépészmérnöki tanulmányait és az edzősködésről sem akar lemondani.

Kiemelt fotó: Facebook/ETO FC Győr

Olvasói sztorik