Magyar foci

Kínkeservesen verte az NB I kiesőjét a Puskás Akadémia

Az utolsó helyen álló Kaposvár sokáig tartotta magát, de végül 2-1-re kikapott a Puskás Akadémiától az NB I 28. fordulójában.

Úgy tűnt a meccs elején, hogy a szezon végén már biztosan kieső Kaposvár ismét nagy verést kaphat, Vachtler buktatta ugyanis Gyurcsót a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Knezevic értékesítette, így már a 7. percben vezetett a felcsúti csapat. Némileg váratlanul azonban még az első félórában egyenlített a vendég együttes. Az látszott, hogy a – kezdőben hét légióssal felálló – Puskás Akadémia a jobb csapat, ezt azonban sokáig nem sikerült újabb gólra váltani. A végén azonban csak sikerült összehozni a győztes gólt, Tamás Nándor a 90. percben állította be a végeredményt. A felcsútiak így megelőzték a DVTK-t és már csak három pont a hátrány a dobogós Mezőkövesd mögött.

A hazaiak gólja:


Az egyenlítés:

A félidőben szokatlan jelenet történt: a vendégeket irányító Waltner Róbert kirohant a kaposvári szurkolók elé és megkérte őket, hogy ne szidják Illés Jánost, a klub ügyvezetőjét.

NB I, 28. forduló

Puskás Akadémia FC-Kaposvári Rákóczi FC 2-1 (1-1)

Puskás Akadémia FC: Tóth B. – Szolnoki (Radics, 29.), Meissner, Hadzsiev, Deutsch L. – van Nieff – Slagveer (Tamás N., 75.), Favorov (Urblík, 60.), Knezevic, Gyurcsó (Nagy Zs., 75.) – Vanecek (Mebrahtu, 60.)

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler (Nagy J., 74.), Ur, Szabó A., Hadaró (Fodor M., 30.) – Nagy T. (Csiki, 61.), Trebotic – Pintér Á. (Borbély, a szünetben), Szakály A., Palic (Balázs Zs., 61.) – Ádám

gólszerzők: Knezevic (8., 11-esből), Tamás N. (90.), illetve Szakály A. (23.)

sárga lap: Radics (39.), van Nieff (62.) illetve Nagy T. (10.), Ádám (33.), Fodor M. (49.)

Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt

Olvasói sztorik