Magyar foci

Vignjevic: Már két hónapja mondtam, itt az idő a váltásra

Már nem Nebojsa Vignjevic az NB I-ben épp a kiesés elől menekülő Újpest vezetőedzője, már az utódját is megtalálta a klub, Predrag Rogan veszi át az irányítást a IV. kerületben. A távozó szerb szakemberrel a Nemzeti Sport készített interjút, amiben elmondta, leültek a tulajdonossal, már sokadszorra az elmúlt években, most érezték azt mindketten, hogy itt az idő a váltásra. Azt mondta, hálával tartozik Roderick Duchatelet-nek, hogy eddig bízott benne – a szerb 2013-ban érkezett, két Magyar Kupát, egy Szuperkupát nyert a csapattal, amellyel egyszer bajnoki bronzérmes volt.

Két hónappal ezelőtt már volt egy fajsúlyosabb beszélgetésünk. A magam részéről akkor is mondtam a tulajdonosnak, itt az idő a váltásra. Ő akkor azt felelte, nem áll még készen új vezetőedző után nézni, továbbra is bízik bennem, hiszi, hogy felrázom a csapatot. Ezt egyébként nem tudom neki elégszer megköszönni. Edzői pályafutásom nagy részét Újpesten töltöttem.

Elismeri, hogy nehéz időszak elé néz az Újpest, viszont szerint a bennmaradás meglesz. Ugyanakkor szerinte nem mindenkit küldött padlóra a rossz szereplés.

Bejelentette új edzőjét az Újpest
Nem ismeretlen a szurkolók számára.

Sok jó játékos van a keretben, más kérdés, hogy nem mindenki szakad meg a sikerért, név nélkül mondhatom, vannak olyanok, akiket kevésbé ráz, rázott meg egy-egy vesztes mérkőzés. Engem viszont pokolian megviselt minden kudarc. Ilyen vagyok.

Összességében büszke az elmúlt hat és fél évre. Még nem tudja mi lesz, egyelőre marad Budapesten és megnézni, bennmarad-e a csapat, illetve hogyan alakul a bajnokság hajrájra.

Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik