Magyar foci

Egy gól és más semmi: Újpesten nyert a Fradi

Már a kilencedik percben vezetést szerzett a Ferencváros Újpesten az NB I 20. fordulójából elhalasztott, és szerdán bepótolt mérkőzésen, és Franck Boli gólja elég is volt a győzelemhez.  

Jól kezdte a mérkőzést a Ferencváros, és a 9. percben vezetést is szerzett, Isael átadását Boli 19 méterről a késve vetődő Pajovic kapus mellett a jobb alsó sarokba bombázta (0-1).

A gól után átvette az irányítást az Újpest, a 27. percben Simon Krisztián 24 méterről a lécet találta el, majd hét perc múlva ismét ő próbálkozott, de a lövését Blazic blokkolta. A 39. percben Onovo szép ollózára alig kerülte el a Fradi-kapu bal oldalát. A félidő egy hatalmas kapu előtti kavarodással zárult, de nem tudtak egyenlíteni a hazaiak.

Emlékszik még bárki, miért utálja egymást a Fradi és az Újpest?
A Ferencváros és az Újpest közötti ellentétről alighanem azok is hallottak már, akiket nem nagyon érdekel a sport. Pedig nem volt ez mindig ennyire egyértelmű.

A második félidőben esett az egyébként sem magas színvonal, a 70. percben Zubkov buktatásáért járt volna büntető, helyette sárgát kapott műesésért, majd Isael kínálta meg Pajovicot, aki szépen védett.

A végén még Burekovic lerúgta Lovrencsicset egy második sárga lapért, de az eredmény már nem változott.

A Fradi a Debrecen legyőzése után megnyerte másik elmaradt mérkőzését is, így 25 forduló után realizálta kilencpontos előnyét a második helyen álló Fehérvár előtt.

NB I, a 20. fordulóból elhalasztott mérkőzés

Újpest FC – Ferencvárosi TC 0-1 (0-0)
gól: Boli (8.)
piros lap: Burekovic (91., Újpest)

Kiemelt fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik