Magyar foci

A magyar fociban ritka az ilyen korrekt nyilatkozat

Remek szezont fut a Mezőkövesd, amely a dobogóról várja a folytatást az NB I-ben, a Magyar Kupában pedig a rivális Fehérvárt ejtette ki az elődöntőben, a hazai 1-1 után az idegenbeli 2-2 Kuttor Attila csapatának továbbjutását jelentette. A vezetőedző még az első meccsen szólt oda valamit a játékvezetőnek, amiért piros lapot kapott, így nem csak a visszavágót kellett kihagynia, de a döntőben sem állhat majd ott a padnál.

Egy idétlen potya és egy tanári kontra ejtette ki a Vidit a kupából
Hét perc után már rohant az eredmény után a Mol Fehérvár FC.

„A továbbjutást szeretném a vezetőedzőnk és az egész évben kitartó Mezőkövesd-szurkolóknak ajánlani. Felnőttünk a Fehérvár szintjére, jó két meccset játszottunk a kényszerszünet után. Helytállt mind a két csapat, végül több idegenben lőtt góllal, megérdemelten jutottunk a Magyar Kupa döntőjébe. A kupában is meg tudtuk mutatni azt a játékot, amelyet képviselünk a bajnokságban is” – idézi a molfehervarfc.hu Kuttor segítőjét, Tóth Mihályt.

A fehérváriak vezetőedzője, Joan Carrillo szimpatikus nyilatkozatot adott. Egyfelől megdicsérte saját játékosait, másfelől pedig az ellenfél teljesítményét is elismerte.

„Nagyon rosszul kezdődött a meccs számunkra, hiszen, amikor tízen voltunk a pályán, némi szerencsével egy hibánkat kihasználva megszerezte a vezetést a Mezőkövesd. Ezt követően egy egyszerű filozófiát követtek, hiszen a védekezésre és az ellentámadásokra koncentráltak, ezt pedig nagyon intelligensen meg is oldották. Jól tömörültek középen, nehéz volt megbontani a szerkezetüket. A szünetben kockázatot vállaltunk, három belső védőre váltottunk, volt három tiszta lehetőségünk is, de egy újabb hibánkat kihasználva egy kontrából ismét betalált a Kövesd. Ezt követően szerintem volt egy szabályos gólunk, nekem nem tűnt lesnek, de ez nem lehet kifogás az eredményt illetően.

Nem lehet egy rossz szavam sem a csapatra, az utolsó percekig hajtott mindenki, jöttek a gólok és a helyzetek, de a továbbjutást érő találatot nem sikerült bevinni.

Mindenki csalódott, hiszen szerettünk volna ott lenni a döntőben, ebben az embert próbáló helyzetben szerettük volna a kupagyőzelmet ajándékozni a szurkolóinknak és a klubnak. Sajnos ezzel az eredménnyel már nem tudunk mit csinálni. Most nincs más hátra, mint kielemezni a hibákat, erősíteni a pozitívumokat és készülni a Paks elleni bajnokira” – mondta a spanyol.

A Mezőkövesd ellenfele majd a Budapest Honvéd lesz, amely tizenegyesekkel jutott túl az MTK-n.

Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt

Olvasói sztorik