Magyar foci

Első felnőttmeccsén egyből gólt lőtt a Honvéd 19 éves játékosa

Győzelemmel lepte meg az 50. születésnapját ünneplő megbízott edzőjét, Pisont Istvánt a Budapest Honvéd, amely 3-1-re győzött a Diósgyőr elleni felkészülési mérkőzésen. A felek kétszer 60 perces játszottak, és a Honvéd a Costa Rica-i csatár, Mayron George révén szerzett vezetést, aki kispesti mezben eddig nem tudott betalálni, kapta is az ívet a szurkolói fórumokon.

Két perccel George gólja után Davide Lanzafame villant szabadrúgásból, majd Kiss Tamás révén szépített a Diósgyőr.

A második 60 perc előtt mindkét csapat sort cserélt, de gólt már csak a Honvéd szerzett, a frissen érettségizett, 19 éves Tóth Péter emlékezetessé tette debütálását a felnőttek között.

A bajnokságban a két csapat már lejátszotta mind a három egymás elleni meccsét, a Diósgyőr otthon (1-0) és vendégként is tudott nyerni (0-4), míg a Honvéd az egyik hazai meccsét 1-0-ra behúzta egy Lanzafame-góllal.

„Örülök, hogy sikerült betalálnom, örülök, hogy nyert a csapat”

Először lépett pályára a felnőttcsapatban Tóth Péter, aki góllal debütált, hiszen a DVTK elleni 3–1-re megnyert felkészülési mérkőzésen ő jegyezte a harmadik kispesti találatot 🔴⚫️

Közzétette: Budapest Honvéd FC – 2020. május 16., szombat

Felkészülési mérkőzés:

Honvéd – Diósgyőr 3-1 (2-1)
Honvéd, 1. félidő: Tujvel – Mezghrani, Lovric, Niba, Uzoma – Nagy G., Hidi – Gazdag, Lanzafame, Moutari – George. 2. félidő: Levkovich – Juhász Zs., Batik, Kamber – Tóth P., Szendrei, Kesztyűs, Kukoc – Irimiás, László D. (Horváth M.), Ugrai. Megbízott vezetőedző: Pisont István.
DVTK, 1. félidő: Danilovics – Shestakov, Polgár, Brkovics, Memolla – Márkvárt, Iszlai – Molnár G., Rui Pedro, Kiss T. – Ivanovski. 2. félidő: Antal – Orosz D., Szűcs K., Orosz M., Vági, Egerszegi, Adukor, Cortés, Korbély, Zsiga, Tóth B. Vezetőedző: Feczkó Tamás.
gól: George (41.), Lanzafame (43.), Tóth P. (66.), ill. Kiss T. (55.)

Kiemelt kép: Honvedfc.hu

Olvasói sztorik