Magyar foci

A Vasasnál arra készültek, hogy a pályán dől el a bajnokság

A decemberi tulajdonosváltás óta a Vasas FC új vezetése rendezte a sorokat. A piros-kékek nyolcadikként, a második, azaz a feljutó helytől tizenegy ponttal lemaradva indultak neki a tavasznak, majd hat forduló alatt négy pontot hoztak a Budafokon, és feljöttek mögéjük a harmadik helyre.

A koronavírus-járvány miatti leállás pillanatában az NB II-es bajnokságból tíz forduló volt hátra, a forma alapján úgy tűnt, az angyalföldiek számára nem reménytelen a Budafok megelőzése, ergo még a feljutás sem.

A tervek szerint májusban újraindul az NB I
Közleményt adott ki az MLSZ.

Kedden azonban az MLSZ bejelentette, hogy a férfiaknál csak az NB I és a Magyar Kupa fennmaradó mérkőzéseit fogják lejátszani. Az NB II-ben és az NB III-ban nem hirdetnek bajnokot, ugyanakkor az aktuális tabella rangsorol, amely szerint a következő idényben az MTK és a Budafok szerepelhet majd az első osztályban.

Így a Vasasnak nincs esélye hátránya ledolgozására, a 2020/21-es idényben is marad az NB II-ben.

„Az NB II is profi osztály és tudom, a játékosaink is játszani szerettek volna, ezért mindvégig arra készültünk, hogy játszani fogunk, és a pályán dől el a bajnokság. A siker érdekében a második vonalban elsőként, már két hete elkezdtük a kiscsoportos edzéseket, a saját biztonsági protokolljaink szerint.

Tán érthető, az MLSZ döntése miatt most csalódottak vagyunk, de nem dőlt össze a világ

– mondta a 24.hu érdeklődésére Nagy Miklós.

A Vasas FC sportigazgatójának arról nincs információja, a magyar labdarúgás két profi osztályára nézve miért nem egyforma határozat született, de mint NB II-es klubvezető, tisztában van vele, a másodosztályú csapatok többsége ellenezte a folytatást, nem akartak játszani. Az MLSZ előírása szerint heti kettő teszteléssel és negatív eredménnyel engedélyezett az edzésen való részvétel, meglátása szerint elképzelhető, ezt a pluszköltséget kevesen vállalták.

„Egyelőre a döntés még friss, komolyabb gazdasági és sportszakmai elemzést nem végeztünk. Az biztos, a döntés elsősorban utóbbi szempontból hátrányos számunkra, hiszen elúszott a feljutás lehetősége, de természetesen a következő évad költségvetésének tervezésében is nyomot hagy.

Azonban előrelátó módon a tulajdonosi adásvétel után, a ponthátrányunk ismeretében a 2020-as naptári évnek két költségvetéssel rugaszkodtunk neki, amely nyártól attól függően vált volna ketté, hogy sikerül-e a feljutás, vagy sem. Szóval fel vagyunk készülve arra, hogy ne gondolkozzunk és dolgozzunk másképp, mint eddig. A céljaink továbbra is NB I-esek. Ennek megfelelően a játékospolitikánk sem változik, olyan labdarúgókkal hosszabbítunk, és annak szellemében igazolunk újakat, ahogy az a célunknak megfelel

– engedett betekintést a Vasas jövőjébe a sportigazgató.

A játékosokat is sokként érte az MLSZ döntése. A tizenkétszeres válogatott Feczesin Róbert is eléggé ledöbbent a hír hallatán.

„Természetesen olvastuk, a pandémia miatt több helyen is idő előtt lezártak bajnokságokat, ezért benne volt a levegőben, hogy nálunk is előfordulhat ez. Ennek ellenére az, hogy a két profi ligát kétféleképpen fejezik be mindenkit megdöbbentett. Ilyen helyzetre azonban nem volt példa még a világban, és bár csalódottak vagyunk, együtt kell élnünk, el kell fogadnunk a határozatot.

Az elkövetkező hónapok nehezen telnek majd, hiszen az van az ember fejében, hogy akár mi is játszhatnánk. De nyártól dolgozunk tovább a feljutásért, és mivel újra kézzelfogható célért hajtunk, onnan kezdve könnyebb lesz

– fogalmazott a 34 éves csatár, akit a szerződése jövőre is a Vasashoz köt.

A kiemelt képen Daróczi Zoltán látható a Vasas-DAC 1904 labdarúgó-mérkőzésen a Vasas új Illovszky Rudolf Stadionjának avató ünnepségén, a Fáy utcában. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Olvasói sztorik