Magyar foci

Az NB I-es edző szerint hülyeség a FIFA ötlete

Brit lapok írtak arról, hogy a FIFA azt tervezi: amikor visszatér a labdarúgás, akkor háromról ötre növelik majd a cserélhető játékosok számát a meccseken. Erre azért lenne szükség a nemzetközi szövetség szerint, hogy segítsék a focistákat, akikre várhatóan elég zsúfolt program vár majd.

Az ötlet szóba került a DigiSport Reggeli Start c. műsorában is, ahol a műsorvezető Márton Gábort, az NB I-ben szereplő Zalaegerszeg vezetőedzőjét kérdezte. Velős volt a válasz:

Ez egy hülyeség! Ez elég velős volt, nem? Soknak tartom… Amatőr játékosoknál van, hogy ötöt cserélhetsz, úgy gondolom, hogy profi futballban ez sok, nekem egy kicsit komolytalan.

Márton Gábor arról is beszélt, hogy a ZTE-nél már szinte mindenki megjelent az edzéseken, de a külföldiek csak most tudtak újra csatlakozni a csapathoz. Zalaegerszegen kis csoportokban már április 14-től vannak foglalkozások, ezek viszont nem kötelezőek, és az edző szerint nem sok értelmük van, ha heteken belül esetleg újraindulna a bajnokság.

„Előbb-utóbb mindenkinek fel kell vállalni, hogy elkezdjen normális edzéseket tartani. Az, hogy leállsz a sarkokba passzolgatni, arra jó, hogy legalább labdába érjenek a játékosok, de semmi köze a futballhoz” – mondta Márton Gábor, aki jobban örülne annak, ha korrekt módon végigmenne a bajnokság és a ZTE a pályán harcolhatné ki a bennmaradást.

A ZTE 25 mérkőzés után az utolsó előtti, 11. helyen áll, de azonos pontszámmal a tizedik Pakssal.

Fotó: ZTV/YouTube

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik