Magyar foci

A siófoki focistáknak albérletre sem futja a fizetéscsökkentés után

Csütörtökön a magyar kormány rendeletbe foglalta, hogy bármelyik sportszervezet hivatásos labdarúgók vagy sportszakember fizetését 70 százalékkal csökkentheti egyoldalúan. A futballistáival küszködő Siófok tulajdonosa már másnap élt a lehetőséggel, az ötven százalékos csökkentést visszautasító focisták egyik napról a másikra hetven százalékot is veszítettek.

A siófoki focicsapat azonnal meghúzta a 70 százalékos fizetéscsökkentést
Csütörtökön hozta a magyar kormány a rendeletet.

A labdarúgókat érzékenyen érintette a döntés, de hogy mennyire nagy bajban lehet az NB II-ben ötödik helyen álló csapat, azt a klub támadója, Remili Mohamed világította meg.

A tulajdonos persze azonnal élt a kormányrendelet adta legfelső határral, ami azért elég érzékenyen érint minket, hiszen itt nem keresünk 20-30 ezer eurót havonta. Kis csoportokban már elkezdtük az edzéseket, de hétfőn nem tudom, milyen hangulat lesz a pályán, mert több társamat ellehetetleníti ez a döntés. Fel kell ugyanis mondaniuk az albérletüket, mert nem tudják majd fizetni

– idézte a Bors a 34 éves csatár szavait.

Remili a családjával a balatonszárszói nyaralóban várja a folytatást, ami egyelőre számára is bizonytalan, mivel a lejáró szerződését nem hosszabbította meg. Annyit azonban elárult, talán új tulajdonosa lehet a siófoki focicsapatnak.

Kiemelt képen Remili Mohamed. Fotó: facebook.com/pg/bfcsiofok

Olvasói sztorik