Magyar foci

Mezőkövesden megdöbbentek az UEFA tervén

A Mezőkövesd Zsóry a harmadik helyről várná a félbeszakadt bajnokság befejezését. A borsodi együttes szakmai igazgatója, Tóth László többek közt arról is beszélt a csakfoci.hu-nak adott interjújában, hogy nem tartaná igazságosnak, ha az esetleges befejezetlen szezon után az UEFA az együtthatók alapján döntene az európai kupahelyekről.

A magyar bajnokságban már lejátszották a meccsek 75 százalékát, tehát a tabella már elég jól tükrözi a kialakult erőviszonyokat, ez alapján pedig nem lenne igazságos, ha nem az eddig lejátszott találkozók alapján jelölnék ki a nemzetközi indulókat. Azt gondolom, hogy amikor az UEFA elbírálna egy-egy bajnokságot, akkor figyelembe venné a lejátszott meccsek százalékarányát is, és ez alapján hozna döntést, nem lenne törvényerejű minden bajnokságra az UEFA-koefficiens. A Fair Play szelleméről nem is beszélve, hiszen azok a csapatok, amelyek az elmúlt években kiharcolták a nemzetközi kupaindulást, már megkapták érte a jutalmukat. Úgy gondolom, hogy az UEFA-együtthatók alapján hozott döntés talán azoknál a bajnokságoknál lehet opció, ahol holtverseny van a fontos helyekért, és nagyon sok forduló van még hátra

– mondta Tóth, aki arról is szót ejtett, hogy Mezőkövesden is elkezdődtek a kiscsoportos edzések.

A siófoki focicsapat azonnal meghúzta a 70 százalékos fizetéscsökkentést
Csütörtökön hozta a magyar kormány a rendeletet.

Nagyon fontos volt, hogy elkezdjük, mert néhány játékos már lelkileg és pszichésen sem volt túl jó állapotban, mivel hozzászoktak, hogy ebben az időszakban dolgoznak, mérkőzéseket játszanak, a bezártság pedig sokakat frusztrált.

Kiemelt kép: mezokovesdzsory.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik