Magyar foci

Marco Rossi már sejti, mikor játszik legközelebb a magyar válogatott

Az olasz szakvezető elárulta, nem híve a zárt kapus mérkőzéseknek.

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint szeptemberben lesz a magyar válogatott következő mérkőzése.

Ebben a pillanatban nem tudjuk, ki ellen játsszuk a következő mérkőzésünket. Ez várhatóan szeptemberben lesz, de nem tudjuk, hogy az előző Nemzetek Ligája rájátszása, azaz az Európa-bajnoki pótselejtező, vagy a Nemzetek Ligája új szezonja következik-e

– nyilatkozta pénteken az M1 aktuális csatornán az olasz edző.

Rossi hangsúlyozta, továbbra is elemzik a lehetséges ellenfeleket, gyűjtik az információkat a csapatokról, így Bulgáriáról, Izlandról, Romániáról, illetve Szerbiáról, Oroszországról és Törökországról is.

Az olasz szakvezető hozzátette, manapság is követik az újdonságokat a labdarúgásban, hiszen az interneten sok ismert edző osztja meg a nézeteit és a tudását a világgal. Tőlük is próbálnak minél több tudást begyűjteni fejlődésük érdekében.

Rossi tartja a kapcsolatot a válogatott játékosokkal, és úgy véli, jól kezelik a jelenlegi kényszerhelyzetet.

Sokan folyamatosan teszik a dolgukat, otthon edzenek. És néhányan – ahogy Magyarországon is – kis csoportokban elkezdték a közös edzéseket. Ez pedig fontos előrelépés számukra. Így már sokkal jobban érzik magukat, hiszen kimehetnek a pályára, labdával gyakorolhatnak

– árulta el.

Az európai szövetség (UEFA) továbbra is arra törekszik, hogy befejezzék a Bajnokok Ligáját, az Európa Ligát és a nemzeti bajnokságokat. A szövetségi kapitány ennek kapcsán rávilágított, nem híve a zárt kapus mérkőzéseknek.

A labdarúgás a szurkolóké. Nélkülük a futballnak gyakorlatilag nincs is miért léteznie. Nagyon furcsa és nehéz szurkolók nélkül futballozni

– magyarázta.

Hangsúlyozta, az lenne az optimális, ha az eddig le nem játszott mérkőzéseket pótolnák, és így fejeződnének be a bajnokságok, hiszen így lenne a legigazságosabb a mostani szezonok végeredménye, és így lehetne a legjobban felkészülni a következőre. Ugyanakkor senkinek nem szabad elfelejtenie, hogy még a futball sem olyan fontos, mint az egészség, viszont a labdarúgás egy hatalmas iparág is, amelyet komoly pénzek és üzleti érdekek is mozgatnak – írja az MTI.

Rossi családjával Nápoly mellett él, mint elmondta, arrafelé nem volt olyan veszélyes a helyzet, mint az ország északi részében.

Kiemelt kép: MTI

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik