Magyar foci

Magyar válogatottal erősített a Puskás Akadémia szakmai stábja

Nagy Gábor játékosmegfigyelőként dolgozik a felcsútiaknál.

A Puskás Akadémia játékosmegfigyelőjeként dolgozik a korábban a Szombathelyi Haladásban is futballozó támadó középpályás, Nagy Gábor – írta meg a haladas.hu.

A tősgyökeres szombathelyi labdarúgó kilenc évet játszott a Haladásban, 233 NB I-es és NB II-es bajnokin 33 gólt jegyzett, aztán az MTK-ban, Újpesten, végül Zalaegerszegen.

2014-ben Kazahsztán ellen pályára lépett a válogatottban is. A támadó bő két évvel ezelőtt, 32 évesen vonult vissza.

– 2015 őszén kezdődött a kálváriám, meg kellett műteni a csípőmet, de az operáció után sem javult a helyzet. Az edzéseken és a meccseken sem tudtam azt a teljesítményt nyújtani, amire képes voltam – szinte állandó fájdalmaim voltak. Olyan szintű porckopás és porckárosodás volt a csípőmben, hogy azzal nem lehetett normálisan futballozni. A Megyeri útról 2017 nyarán az akkor NB II-es Zalaegerszeghez igazoltam, reméltem, hátha sikerül felépítenem magam. Nem sikerült, így 2018 februárjában, 32 évesen abbahagytam a profi labdarúgást. Tervben volt, hogy alacsonyabb osztályban még levezetek, de végül ez is meghiúsult – mesélte.

Nem estem kétségbe, már korábban is tudatosan készültem a futball utáni életre. Még Szombathelyen lediplomáztam, aztán elvégeztem az UEFA A-licencet. Nem titok, később szeretnék edzősködni, elsősorban az utánpótlásban tudom elképzelni magam. Nem is szakadtam el a labdarúgástól, egy éve a Puskás Akadémia NB I-es csapatának a játékosmegfigyelője, scoutja vagyok. Idehaza és külföldön is jártam a meccseket – nagyon tetszik a munka, abszolút megtaláltam a számításomat.

Kiemelt kép: haladas.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik