Magyar foci

2020-ban egyáltalán nem lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott?

Ezt javasolja a FIFA alelnöke.

Victor Montagliani, a FIFA alelnöke szerint 2020-ban nem igazán lehet majd nemzetközi mérkőzéseket rendezni.

A kanadai sportvezető hétfőn egy interjúban azt mondta, a koronavírus-járvány utóhatásai miatt nem tartja valószínűnek, hogy ebben a naptári évben válogatott összecsapásokra kerüljön sor.

Az egészségmegőrzés mellett nem tartom valószínűnek, hogy a nemzetközi közlekedés ilyen hamar helyreáll, ráadásul a helyi futballnak kell lennie a prioritásnak

– utalt az észak-amerikai és karibi térség labdarúgó szövetségét vezető Montagliani arra, hogy a nemzeti bajnokságokat márciusban mindenhol felfüggesztették.

Nézők nélkül folytatódik a Bajnokok Ligája?
A nemzeti bajnokságok hamarabb véget érhetnek, de azokat a mérkőzéseket sem láthatják élőben a szurkolók.

A szeptemberi válogatott mérkőzések még terítéken vannak, de jelenleg nehéz elképzelni, hogy addig helyreáll a rend. Ha zöld jelzést is kapunk a folytatásra, nem hiszem, hogy egyből nézők előtt tudunk majd játszani

– nyilatkozta Montagliani. A kanadai szakember vezeti azt a munkabizottságot, amely a folytatásra vonatkozó forgatókönyveken dolgozik a FIFA-ban.

A járvány által leginkább sújtott területeken szinte biztosan nem tér vissza minden a normál kerékvágásba 2020-ban. Jövő március reálisnak tűnik a nemzetközi újrakezdésre, addig a nemzeti bajnokságokat kell segítenünk

– tette hozzá.

A FIFA a márciusi és a júniusi nemzetközi összecsapásokat már törölte, Montagliani véleménye azonban az, hogy a szeptemberi, októberi és novemberi válogatott mérkőzésekre is hatással lehet a járvány. Ebben az időszakban Európában a Nemzetek Ligájában játszanak a csapatok, de több helyen már a közvetlen világbajnoki kvalifikáció kezdődne meg, amit a sportvezető szerint át kell majd alakítani.

A kontinentális szövetségek közül az európai és a dél-amerikai is korábban jövő nyárra halasztotta a maga kontinensviadalát, azaz az Európa-bajnokságot és a Copa Américát.

A 2022-es világbajnokságot november 21. és december 18. között rendezik Katarban – írja az MTI.

Kiemelt fotó: www.mlsz.hu