Magyar foci

Összedobtak egy lélegeztetőgépre a kispestiek

„Március 21-én kezdtük jótékonysági akciónkat, amelyben arra kértünk titeket, hogy egy meccsjegy árával támogassátok a Szent László Kórházat. Ezzel kapcsolatban ígértünk nektek egy bejelentést, aminek most jött el az ideje” – kezdi a Facebookon közzétett bejegyzését a Kispest-Honvéd Futball Club nevű oldal, amely az NB I-es Budapest Honvéd szurkolóihoz tartozik.

Ide várjuk a segítségeteket:

Filippov Gergely
11600006-10000006-12865973
Közlemény: korona

„Több mint 1 millió forintot dobtatok végül össze, amihez egy szurkolónk, Wieszt Attila is csatlakozott: az elején felajánlotta, hogy amennyiben ez az összeg összegyűlik, kipótolja és segít beszerezni egy lélegeztetőgépet! A pénz, nektek hála összejött, ma délután pedig a Futball Házban átadhattuk az eszközt a Szent László Kórháznak! Köszönjük mindenkinek, aki bármekkora összeggel támogatta gyűjtésünket, külön köszönve a segítséget a Budapest Honvédnak és Holender Filipnek, nélkülük nem valósulhatott volna ez meg” – szól a bejegyzés.

Hozzáteszik: továbbra is várják az adományokat az Etesd a dokit! kezdeményezéshez, amelynek keretében már több mint 1200 pizzát és 4000 szendvicset vittek ki a budapesti egészségügyi intézmények dolgozóinak, akiknek továbbra is szükségük van ránk, hogy dolgozhassanak értünk!

Később a Budapest Honvéd hivatalos honlapján is hírt adtak az adományról. Azt írják: lélegeztetőgépet adományozott a Honvéd-család a Szent László Kórháznak, amely készüléket a kispesti szurkolók, a klub tulajdonosai, Mendelényi Dániel és Bozó Zoltán, illetve egyik támogatónk, Wieszt Attila vásárolt meg. Szurkolóink önkéntes adakozással gyűjtöttek pénzt, így a többmillió forintos lélegeztetőgép vásárlásában több mint 200 kispesti drukker is részt vállalt.

Az átadáson Mendelényi elmondta, a mostani adományozás is azt bizonyítja, hogy a Budapest Honvéd FC-re, annak szurkolóira, játékosaira, illetve kollégáira minden körülmények között számítani lehet.

Kiemelt kép: Facebook/@KispestHonved

Olvasói sztorik