Magyar foci

A pályán kellene eldőlnie az NB II-nek, de erre nem lát sok esélyt az elnök

Margitai Zoltán, az NB II-es bizottság elnöke, a Gyirmót cégvezetője nyilatkozott.

Az MLSZ NB I-es bizottságának elnöke, Róka Géza hétfőn nyilatkozott arról, hogy egyre kevesebb esélyt lát a bajnokság és a kupa befejezésére, s hogy a lehető legjobban fel kell készülni a hasonló váratlan események megoldására. A Kisalföld megkérdezte Margitai Zoltánt, az NB II-es bizottság elnökét, a Gyirmót cégvezetőjét, hogy szerinte befejezhetik-e a csapatok a másodosztály küzdelmeit, s hogy milyen problémákat okozhat az aktuális helyzet.

„Jelenleg az MLSZ állásfoglalását várjuk, nekünk nyilván az ő döntésüknek megfelelően kell majd cselekednünk. Azt már korábban elmondtam, hogy nem lesz könnyű dolguk, mert bármilyen döntést hoznak, az valakinek nem fog tetszeni. A magánvéleményem az, hogy már csak a fair play szelleme miatt is jobb lenne a pályán befejezni a bajnokságot, de erre a jelenlegi információk alapján nem sok esélyt látok” – kezdte Margitai Zoltán, aki szerint az NB II-ben egyszerűbb lenne folytatni, mint az OTP Bank Ligában.

Nekünk a másodosztályban könnyebb a helyzetünk, mint az NB I-es csapatoknak, mert nincs nevezési kötelezettségünk a nemzetközi kupákba. Nekik ez az, ami leginkább időhiányt okoz, hogy nyáron el kell kezdeniük a jövő évi selejtezőket. Mi ráérnénk befejezni a bajnokságot, majd akár két-három hét pihenőt követően elkezdhetnénk a felkészülést a következő idényre. Ettől függetlenül meg kell határozni egy végső időpontot, aminél tovább nem lehet elmenni. Ez úgy történik majd, hogy az UEFA meghatározza a jövő évre tolt Európa-bajnokság menetrendjét, abból visszaszámítják, hogy előtte mennyi pihenő kell a játékosoknak és mikor kell lezárni a következő bajnokságot. Innen már a versenynapok számával meg lehet határozni, hogy mikor szükséges elkezdeni a következő idényt és ezt megelőzően meddig kell végezni a mostani tavaszi szezonnal. Ennek függvényében lehet majd eldönteni, hogy be lehet-e fejezni ezt a bajnokságot vagy sem

– folytatta az elnök a Kisalföldnek adott interjúját.

Kiemelt kép: Gyirmót FC Győr Facebook