Magyar foci

Juhász Roland szeretne nézők előtt búcsúzni

Juhász Roland, a MOL Fehérvár FC 95-szörös válogatott futballistája bízik benne, hogy a pályán, szurkolók előtt fejezheti be pályafutását. A 36 éves védő, aki a visszavonulásáról szóló döntést már korábban meghozta, hétfőn az M1 aktuális csatornának adott interjújában reagált arra a hírre is, miszerint ahhoz, hogy a koronavírus-járvány miatt félbeszakított bajnokságot június 30-ig be tudják fejezni, május 10-ig el kellene kezdeniük edzeni a csapatoknak – számolt be az MTI.

Háromhetes felkészülésre mindenképpen szükség lenne, hiszen most a fizikális részét mindenki megoldja, ahogy tudja, de mivel csapatjátékról van, nagyon nehéz pótolni két hónapot, visszahozni egy olyan formát, ami a bajnokság hajrájához kell

– magyarázta.

A bolgárok szerint még tovább csúszik majd a magyarok elleni Eb-pótselejtező
A Bolgár Labdarúgó-szövetség alelnöke szkeptikus a szeptemberi időpontot illetően.

A kiváló védő karrierje jelentős részét az Anderlechtnél töltötte, így természetesen közel áll hozzá a belga labdarúgás, az ottani bajnokságot azonban a járványügyi helyzet miatt, Európában elsőként törölték.

Nagyon meglepett, hogy ilyen elhamarkodottan döntöttek, hiszen amikor még kint játszottam, mindig azt hangoztatták, hogy az igazi verseny még csak ilyenkor kezdődik, felezik a pontokat és indul a rájátszás

– mesélte.

Juhász arról is beszélt, hogy nem olyan régen még egy reálisnak tűnő, álomszerű befejezés képe is a szeme előtt lebegett, ugyanis a Magyar Kupa-döntő eredetileg kiírt napján, május 20-án lett volna 20 esztendeje annak, hogy bemutatkozott a profik között, az MTK színeiben egy Diósgyőr elleni NB I-es találkozón debütált. A fehérváriak jelenleg a négy között vannak – ellenfelük a Mezőkövesd –, míg a másik ágon korábbi klubja, az MTK a Honvéddal csatázik majd, így akár jelenlegi csapata az egykorival is találkozhat a fináléban.

Eljött az idő, legyőzheted Cristiano Ronaldót
Nem csak a pályán penge a portugál klasszis.

Karrierjével kapcsolatban a védő megjegyezte, büszke rá, hogy pályafutását három együttesben játszotta, belgiumi légióskodásának legemlékezetesebb pillanataként a bemutatkozását jelölte meg, amely 2005-ben egy Chelsea elleni 1-0-ra elveszített Bajnokok Ligája-mérkőzés volt a Stamford Bridge-en, két héttel korábban még az MTK–Tatabánya találkozón lépett pályára. Legkeményebb ellenfele saját bevallása szerint a svéd Zlatan Ibrahimovic volt, pedig az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo ellen is futballozott.

Juhász – akit középhátvédként mindössze kétszer állítottak ki karrierje során – a válogatottal kapcsolatban megjegyezte, a nemzeti csapatban minden egyes mérkőzésen óriási megtiszteltetés volt pályára lépni, természetesen a legnagyobb élményt a 2016-os franciaországi Európa-bajnokság jelentette.

Kiemelt kép: molfehervarfc.hu