Magyar foci sport

Hajdú B. Istvánnál humorosabban senki sem emeli ki a biztonságot a járvány idején

„Ez is egy világháború, csak nem emberek vívják egymás ellen.”

A Mandiner készített interjút Hajdú B. Istvánnal. Az ország talán legnépszerűbb sportkommentátora – munka, azaz közvetítések híján – otthoni karanténban tölti a napjait a családjával, a házat egyedül ő hagyja el, hogy élelmet és gyógyszert vigyen a nyolcvannyolc éves, ágyhoz kötött édesanyjának.

Hajdú B. március 14-én, a zárt kapus Fehérvár–Diósgyőr NB I-es mérkőzésen közvetített legutóbb a helyszínről, és, ahogy elmondta, „a sportélet a normál hétköznapoknál is lassabban fog újra beindulni”.

Sajnos, ami most zajlik, ez is egy világháború, csak nem emberek vívják egymás ellen. Az egész világ harcol a vírus ellen – hogy mennyire gyors eredménnyel, azt ma még nem lehet megmondani

– mondta a riporter.

Hajdú B. István hozzátette, a jelenlegi helyzetben a biztonság a legfőbb. Nem szeretne olyan meccset közvetíteni, ahol a védő két méterre áll a csatártól, mert fél a fertőzéstől…

Biztos vagyok abban, hogy a világ tudósainak egész tömege dolgozik azon, hogy megtalálja a koronavírus ellenszerét. Ezek a tudósok is azt mondják: mindenki maradjon otthon! Higgyünk nekik, hiszen ők értenek hozzá. Én abból élek, hogy nagyjából eltalálom, hogy egy meccsen kinél van a labda a pályán, ehhez értek. Ők pedig a tudományhoz, amit fogadjon el mindenki

– kérte a kommentátor.

Kiemelt kép: FABRICE COFFRINI / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!