Magyar foci sport

A DVTK légiósa a fizetéscsökkentésről: elsősorban emberek vagyunk

Dejan Karan szerint a futball most másodlagos, a társadalom tagjaként figyelnünk kell másokra is.

A honi élvonal ötödik helyén álló Diósgyőr a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági válsághelyzetre reagálva pénzügyi megszorító intézkedésekről határozott. A működési költségek csökkentése mellett a vezetőség közös megegyezéssel csökkenti a menedzsment tagjai, a labdarúgók, az edzők és a klub többi munkavállalójának fizetését.

A klub honlapján ma megszólalt a csapatkapitány, Dejan Karan.

Miután a klubvezetés felvázolta a koronavírus-járvány miatt kialakult egészségügyi és gazdasági helyzetet, azzal a kéréssel fordult felénk, hogy közös megegyezéssel járuljunk hozzá a fizetésünk 30 százalékos csökkentéséhez. Ezt követően a többi csapattársat is bevonva megvitattuk a helyzetet, és egyhangúlag beleegyeztünk. Megmutattuk a bajnokságban, hogy milyen egységes csapatot alkotunk, és most büszke vagyok a társaimra, mert egységesen tudtunk igent mondani. Egyrészt egyáltalán nem örülük az események ilyen fordulatának, azonban másrészről boldog vagyok, ha bármilyen módon segíteni tudok annak a klubnak, ahol már négy éve játszok, és én viselhetem a csapatkapitányi karszalagot. Nekünk ez a fizetésünk harmada, viszont a pályamunkásoknak, az irodai dolgozóknak és ki tudja még hány fontos munkát végző embernek lehet, hogy így marad meg az állása. Elsősorban emberek vagyunk, most a futball másodlagos, a társadalom tagjaiként figyelnünk kell másokra is. Bízom benne, hogy hamarosan túl leszünk ezen a nehéz időszakon, és ismét a labdarúgás jelenti a fő témát

– nyilatkozta a játékos.

Kiemelt fotó: dvtk.eu

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!